Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ek yapma sanatı!..

Spor servisimiz dün gece başlayan Avrupa Şampiyonası için bir özel ek hazırlamış dün. Başından sonuna inceledim. Hem de iki defa..
Hazırlayan Spor Servisimize bir şey sormak isterim..
"Bu eki ne amaçla yaptınız?."
Görünüşe göre, maçları izleyecek olanlara 10 Temmuz'a kadar yardımcı olacak bir kılavuz.. Ama öyle mi?.
Sevgili Murat Müdürüm, söyler misin, ben bu eki, niye bir ay televizyon karşısında tutayım?.
İçindeki hangi bilgi bana, hangi maçta yardımcı olacak, bir merakımı giderecek?.
Pratiklik açısından bir defa şekil yanlış.. Kitap eki gibi, ikiye katlanmış olmalıydı ki, bir yandan maçı izlerken, öte yandan ekte aradığım sorunun cevabına bakayım..
Orta sayfa, fazla büyük.. Resmen yer kaybı ama, hiç değilse işlevsel.. Fikstür var. Gurup maçlarını izlerken, puan durumlarına göre, 1/16 rakibimizin kim olabileceğini ordan görebilirim..
Sonra?.. Sonrası yok..
İşe yarar sayfan 10'uncu!.. Orada, beş guruptaki takımların tanıtımları var. Turnuvada giyecekleri formalar var. Ekranda köşeye konacak logoları var.. Ki bunlar önemli.. Bir de kadroları var. Okunması imkansız, pertavsız gerektiren bir hurufatla yazılmış. Yani tam "Laf ola, beri gele.. Biz yaptık, oldu" şişirmesi..
Üstelik 5 gurup var, asıl bizim izleyeceğimiz maçların gurubu yok.
Türkiye, İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'nin olduğu bizim gurup sayfada yok.. Niye?. Arnavutluk var da o sayfada Türkiye niye yok?.
İkincisi.. Kadroları, sadece isim olarak yazmak ne işe yarar?. Az biraz bilgi koysanız ayıp mı olurdu?. Hem de bu internet devrinde o bilgiye ulaşmak iki tık mesafesinde iken..
Adını yazdığın futbolcunun yanına, takımını ve oynadığı ligi yazsaydın mesela..
Hırvatistan'ın adını bilmediğim bir kulübünde oynayanla, mesela Milan'da forma giyen ayni mi?.
Bir maçta birini görüp hayran olursam, Google karıştırmak yerine, elimin altındaki Sabah Ekine uzansam, sen daha başarılı, daha yararlı bir iş yapmış olmaz mıydın?.
Kitap eki boyutunda 24 sayfa takımlara ayrılmalı, her sayfada bir takım olmalıydı, gurup sırasıyla.. İşte o zaman Şampiyonanın vazgeçilmesi olurdu ek ve bir ay, hem de güncel yaşardı. Masamda dururdu.
Daha öbür gazeteleri görmedim henüz.. Öğleden sonra bakacağım.. Pazartesi size, en iyisini yazarım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA