Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kişisel özürlerimle!.

Bu yazı, benim tüm meslektaşlarım ve kardeşlerimden kişisel özürümdür.
Dün bu sayfada, Atatürk Havalimanı alçaklığını izleyen bazı gelişmeleri ele almış ve eleştirmiştim. Eleştirdiklerimden biri de, bir zamanlar yazarı olmaktan her zaman gurur duyduğum Cumhuriyet'ti. Cumhuriyetimizin bu en eski fikir gazetesi, kendisine hiç yakışmayan bir tabloid ucuzluğu içinde bile kullanılmaması gereken bir fotoğraf ve gene kendisine hiç yakışmayan bir başlıkla yan yana kullanmıştı.
Dün sabah gazetemi alınca, birinci sayfanın tepesinde "Cumhuriyet'in bu kaçıncı ihaneti" başlığı altında benim o yazımın anonsunu gördüm. Böyle bir ifade benim yazımda yok. Yazının kastı da o değil.
Okurlarım iyi bilirler.. Benim tarzım da değil.. Ben, "Eleştirelim, gerekirse en ağır eleştirelim, ama unutmayalım. Hepimiz biriz, biziz.. Bir olmalı, birlik olmalıyız" diyen biriyim.
Kalemimde aşağılayan, hakaret eden bir şey varsa, amacını aşan laf etmişim demektir. Özür dilemekten çekinmem.
Eleştirirken, "Babamı tanımam" derler ya, öyleyimdir. Bu yüzden çok dost da kaybettim.. Ama dostlarımı da asla, fikirlerine, taraflarına göre seçmem. İnsan olmaları yeterlidir.
Çünkü ben, fikir özgürlüğüne yürekten inanan bir insanım.
Yanlış yapmam mı, yaparım.. Yaparsam da o benim kendi yanlışımdır. Başkasının fikrini, kendiminmiş gibi yazmam çünkü.. 60 yıldan beri, tüm hatalarım ve sevaplarımla olarak ayakta kaldıysam bundandır.
Bu yüzden benim resmimim yanında, o başlığın kullanılmasına ve benimle ilgili hiç tasvip etmeyeceğim bir algı yaratılmasına üzüldüm.
Sonra sayfamı açtım. Orada da kocaman bir çizim var.. Onu da yadırgadım.
Ben "Yaptığı katliamların resim ve videolarını dağıtmak IŞİD'in işidir" diyordum, medyamız ve sosyal medyada yer alan bazı resim ve videolar için..
Öyle değil mi?. İnsanların kafalarını keserkenki videolarını, ağabeyini önce göğsünden bıçaklayan sonra beyninden kurşunlayan kardeşin fotoğraflarını dünyaya IŞİD yaymıyor mu?.
Bunu yaparken bir amaçları var.. Sen bir başka IŞİD vahşetinin resim ve videolarını medya ve sosyal medyada yayınlarsan, ayni amaca hizmet etmiş olabilir misin, bir düşün" demiştim..
Ressam arkadaşımın yaptığı canlandırma, benim eleştirilerimi aşmış, bir gazeteyi aşağılamaya dönüşmüş gibi geldi bana.. Fazla mı duygusalım?. Olabilir.. Ama Cumhuriyet'e nasıl "Ben o resmi koymazdım" dediysem, kendi gazeteme de ayni eleştiriyi yapmak zorundayım.. "Ben o çizimi koymazdım.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA