Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bodrum’un sahibi kim?.

Haberi okurken beynimden vurulmuşa döndüm.. Gümüşlük Festivali kapsamında Erkan Oğur'un konseri "Bundan sonra yasak" diye saat 12.00'de kestirilmiş iyi mi?.
İki gündür, "Tatil, sadece dinlence değil, eğlencedir" diyorum. Fikri Çeşme'den alan Mikonos dünyaca ünlenirken, sessizliğe gömülen Çeşme'nin nasıl unutulduğunu anlatıyorum. Belediye Başkanlarını, dünyanın her tarafından koşan insanlara hedef olacak festivaller ve eğlenceler için öncülük yapmalarını öneriyorum.
Bodrum'da iki idealist insanın çabaları ve ceplerinden harcamaları ile, tek kuruş kazanmadan yıllardır süren bir festival baltalanıyor, Gümüşlük, destek değil, köstek görüyor, iyi mi?.
Erkan Oğur'u bilen bilir. Perdesiz gitarı ile benzersiz bir müzik yapar. Öyle çalar ki, gitarını yasladığı dizinin dibine başınızı koyup uyuyabilirsiniz..
Bu müziği hangi kafa yasaklar?.
Bodrum bir dünya yarım adası.. Bu yarım adanın tamamına "Yassahh hemşerim" olur mu?. İnsanların yaşadıkları, uyudukları bölgeler tamam.. Ama uzaklardaki yerler belirlenmeli.. "Buralarda şu kadar desibele kadar, şuralarda da istediğiniz yükseklikte sabaha dek müzik serbest" denmeli..
Kim diyecek bunu?.
Bodrum yarım adasının bir sahibi var mı?.
Dün okudum.. Geçen yıla göre turist gelişi yüzde 40 azalmış.. Geleni de pişman etmeye mi uğraşıyoruz?.
Fetöcülük sadece silahla olmaz..
Ekonomiyi baltalamak, üç aylık turizm geliri ile 12 ay yaşamak zorunda olan yüz binleri aç bırakmak, darbe değil de nedir?.

***
Kaç yaz evveldi hatırlamıyorum..
Nebil'in Torba'daki evinde, başta nurlar içinde yatsın Bedri Koraman ağabey, dostlar, eşler toplandık. Nebil ve eşi Nehir harika sofra hazırlamış.. Yedik içtik, sonra ağaçların dibine çekildik. Serdar gitarını aldı, usul usul, şarkılar, türküler, pop, klasik, aklınıza ne gelirse söylüyor.. Ben en kuytuda oturuyorum. Birden evin duvarının dibinde bir jandarma astsubayı gördüm..
Orası aydınlık. O beni görmez, ben karanlıktayım..
"Sevgili dostlar" dedi.. "Burada gürültü oluyor diye yan komşudan durmadan telefon geliyor.. Gelip bakmak zorunda kaldım.. 10 dakikadır da belli etmeden sizi izliyorum. Öyle keyifli eğleniyorsunuz ki?. Haydi, hep beraber burdan kalkalım..
Bizim karakol deniz kenarında.. Civarında ev mev yok.. Onun bahçesine yerleşelim, sabaha kadar çalalım!.." Bodrum'a lazım olan bu kafa işte!.
Hani nerde?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA