Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

En büyük hazinem, ailem!..

Geçen hafta sonu kardeşim Kemal ve eşi Nükhet Ankara'dan geldiler.. Ve ne güzel bir hafta sonu geçirdik.. Yaşadığımız duygusal güzellikler bana kalsın.. Ben yiyip içtiklerimizi anlatacağım, atalar deyişimizin tersine..
İlk gece Sortie'ye gittik.. Aile dostumuz, artık bizden biri Erol Kaynar ağırladı..
Nasıl güzel bir yer Sortie.. Ve de tam bizim aileye göre..
Hele Kemalin ailesi yeme konusunda tam tiptir.. Kemal et, balık yemez.. Kızı Zeynep, peynir, yoğurt başta, süt mamullerini ağzına koymaz.. Zavallı Nükhet, herkese ayrı yemek hazırlamaktan bir hal olurdu yıllarca.. Zeynep İstanbul'a taşındı da, şimdi sadece Kemal'e göre yapıyor..
Sortie de her türden restoran var.. Erol "Kim ne isterse, ordan getirtirim" dedi.
Herkes keyfine göre sipariş verdi.. Ben tabii her zamanki gibi "Yakup'tan kavurma.." Yemek sonrası Erol harika purolarından da ikram edince nasıl keyifli bir sohbet gecesi oldu..
Ertesi öğle yemek.. İstikamet Erdoğan.. Yani Kanlıca.. Yani İkinci Bahar.. Benim en favori kahvaltı yerlerimden.. "Bu defa yemek yiyelim ama" dedik..
Erdoğan önümüze yanlışlıkla Kanlıca yoğurdu koydu, "Hoş geldiniz" için.. Breh!.. Bu nasıl bir yoğurttur.. Adam başı birer kase bitirdik.. Sonra herkes İkinci Bahar'ın birbirinden güzel yemeklerini keyfince sipariş etti..
Parmakları kurtarıp masadan kalkarken "Senin tatlıların da ünlü ama, bu defa Maria'ya gideceğiz, Hadi sen de gel" dedik.. "Olur" dedi Erdoğan..
Doluştuk minibüse, ver elini Çavuşbaşı..
Maria's Cheese Cakes dükkanı..
Kaliforniya'daki harika yaşamlarını bırakıp, turist olarak geldikleri İstanbul'da Çavuşbaşı Köyü'ne aşık olup yerleşen Maria ve eşi, burada minik bir dükkan açarak Cheese Cake yapmaya başlamışlardı. Yıl 2006.. On sene evvel..
Beykoz sırtlarının arkasındaki bir vadi köyünde cheese cake..
"Bu Amerikalılar çılgın diyenler haklı olmalı" demiştik, ilk defa tesadüfen duyduğumuz bu dükkanı google, mooogle ararken de güç bela bulunca, yıllar önce..
Ben cheescake'yi Broadway'de dünyanın en ünlü Cheescake dükkanı Sandy's'de yemiştim ilk.. Kapısında mütevazi (!) bir laf yazardı neonla.. "Dünyanın en iyi cheese cake"i diye.. Bizde kolay.. Amerika'da doğru olmayan şeyi reklamda kullanamazsınız. Fena ödetirler.. Sandy's, Broadway'de tiyatro gidenlerin buluştuğu, çıkıştan sonra oturup seyrettikleri oyunu konuştukları yer.. Ben de her müzikal öncesi giderdim oraya.. Niye anlatıyorum.. Çünkü Cheese Cake nedir biliyorum..
Maria's Cheese Cakeler en az Sandy's kadar güzeldi. Yazmıştım yıllar önce..
Gittik.. Kaç zamandır uğramıyoruz.. Dükkan ayni minik dükkan ama Çavuşbaşı nasıl gelişmiş, nasıl büyümüş.. Maria değer kazandırmış yöreye belli..
Ünü de İstanbul'u sarmış..
Şubeler açmış..
Ataşehir'de var.. Kozyatağı'nda var. Çekmeköy'de var.. Kavacık'ta var.. Ama benim için ille de Çavuşbaşı..
Çeşitleri de arttırmış.. Tam 15 çeşit yapıyor artık..
Gittik kendisi yoktu.. Az evvel çıkmış.. Dolaba baktık.. 8 çeşit var..
"Ortaya karışık.. Hepsinden tadalım" dedim..
Geldi.. Çikolatalı, limonlu artık Maria klasikleri.. Her zaman güzel.. Ama bu defa favorimiz Kestaneli oldu.. Zeynep'le bana ev, Kemal'le Nükhet de yolluk paketleri yapıldı.
Bir hafta sonu yolunuzu Çavuşbaşı'na düşürün. Hayatınıza bir değişiklik, bir güzellik katın..
Hele benimki gibi hazine bir aileniz olursa, tadından yenmez!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA