Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Antalya halkına şenlikler!..

Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Akdeniz'de yeni Barcelona" yaratacak projelerden biri de, hem film çekilecek stüdyo ve platoları, hem de tematik, eğlence parkları içeren, ünlü Universal Stüdyoları örneği devasa park.
Bu proje, Antalya'yı dünya sinemasının çekim merkezlerinden biri haline getirecek.. Her iki anlamda da.. Cazibe merkezi olacak, bir.. Film çekilecek, iki..
Antalya bir Uluslararası "Sinema Merkezi" olunca da, Antalya Film Festivali, ayrı bir boyut, ayrı bir önem kazanacak.
Menderes Başkan, Antalya buluşmamızda, bu yolda önemli adımlar atacağını söylemişti. Biz de görüşlerimizi dün yazdık. "Popüler, vizyona girmiş filmlerle Ulusal, sanatsal, yeni filmlerle Uluslararası Yarışma" diyerek....
Menderes Başkan sanırım, sağlam danışmanlarla yola çıkıp çözümü bulacak..
Gelelim, Festival'in halkla kucaklaşmasına..
Zor değil.. Eskiden yapıyorduk.. Festival günlerinde, "Şenlik" bölümlerini, kapalı kapıların ardından alıp, Antalya kentinin meydanlarına ve caddelerine indirmeliyiz gene..
Festivali kentin kendisine yaşatmalı.. İnsanlar yolda yürürken, "Bu şehirde bir festival yaşanıyor" demeli.. Yolda yürürken, o festivali, bir ucundan yaşamalı..
"Yıldızlar geçidi" Antalya halkına "Başlangıç anonsu" olurdu. Yıldızlar, Türk sinemasının yıldızları yeniden Antalya'ya gelmeli ve o geçide katılmalı.. Festivali entel dantel yapıp, Yıldızlara adeta suçlu gibi bakma başlayınca, Yeşilçam starları da haklı olarak küstüler.. Barış sağlanmalı.. İnsanlar bir sokak kafesinde otururken, iki masa ötede bir "Yıldız"a rastlamaya başlamalılar..
Caddelerde, meydanlarda eskisi gibi gösteriler, şovlar, mini konserler verilmeli..
İzmir Fuarı'nı canlandırma yolundaki İzmir Belediyesi mesela harika işler yapmıştı, Kültür Park sokak ve meydanlarında.. Onun gibi..
Menderes Başkan bu işleri en iyi bilenlerin başında gelir..
Antalya tüm renkleri, coşkusu ve etkinlikleri ile Festivali yaşarsa, Antalya halkını da kucaklar..
Dikkat buyurun. Kente gelen turistleri ve konukları değil, Antalya halkını..
Antalya Festivali çünkü, öncelikle Antalya halkının malıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA