Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu defa beğendim!..

Her türünden medyamı bu defa beğendim.. Cumhuriyet Bayramı ile Cadılar Bayramı birleşince, "Bizim" Cumhuriyet'i unutup, onlara özenti Cadılar Bayramı kutlamalarını hemen hepsi eleştirdi.. Ellerine sağlık..
Bakın ben Cadılar Bayramı'na karşı falan değilim. Holly ile evliyken, Amerikalı eşim aile arasında Cadılar Bayramı da düzenlerdi, Noel de, Paskalya da..
Kızdığım ikisi ayni güne rastlayınca Cumhuriyet'in unutulması.. Özenti uğruna unutulması..
Özenti.. Çünkü Cadılar Bayramı'nın özünde çocuklar vardır. Çocuklar o bayramda komşu kapıları dolaşıp şeker toplarlar.. Anneler ve babalar heyecan yaratmak için günler öncesinden kıyafet ve makyaj çalışmalarına başlarlar. Çocuk kapılır gider. Bu arada, anne babalar da çocukla çocuklaşır, kendilerine de kıyafet ve makyaj yaparlar. Çocuk Cadılar Bayramı'nda anne ve babası ile sokak sokak dolaşmak, birlikte oynamak, birlikte olmanın "Aile olmanın" keyfini yaşar..
Magazin sayfalarını dolduran Cadılar Bayramı partilerinde bir tek çocuk resmi gördünüz mü?. Çocuk var mıydı ki ortada, olsun!.
Cumhuriyet'i unutan kazık kadar insanlar, o zaman niye Cadı kılığına giriyorlar, biri söylesin bana, özentiden başka şey değilse..
Aile arasında kutlanan Cadılar Bayramları ile sözümü de dün söylemiştim zaten..
Ayni aileler, çocuklarına Cumhuriyet Bayramı'nı da öğrettiler mi?. Yüzlerine mesela bayrağımızı boyayarak?.
Alıp Anıtkabir'e, Atatürk anıtına, caddelerdeki geçitlere, fener alaylarına, gösterilere götürdüler mi, mesela?.
Evlerini kırmızı beyaz süslediler mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA