Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kitaplar.. Kitaplar.. Kitaplar..

Masamda birikmiş kitapları anlatmaya devam..

***
Bir torpilli kitap daha.. Mekteb-i Mülkiye'den sınıf arkadaşım, emekli Büyükelçi Şefik Onat hazırlamış..
"Bir de bizden dinleyin" diyor..
Dış politikamızı bir de kimden dinleyecekmişiz, tahmin edin?. Eşleri..
Yani sefireler!..
Dünyanın en zor işlerinden biridir sefirelik bilir misiniz?. Ülkeyi esas o temsil eder aslında.. Sefir neticede devletin politikasını izlemekle görevlidir.
Oysa sefire, özellikle sefaret ve rezidansta (Sefirin oturduğu ev) verilen davetlerde, Türkiye'dir.. İç mimarisi, döşemesinden, ağırlamaya..
Şefik "Bu işin mutfağı gerçekten çok farklı, çok önemlidir" demiş ve 12 sefiremizin anlattıklarını toplamış. Meraklısına, enfes bir başucu kitabı..
***
Reha Arar!.. Onu İstanbul Belediye Başkanı, askerlik arkadaşım Bedrettin Dalan'ın Özel Kalem Müdürüyken tanıdım. Genel Sekreter, erken kaybettiğimiz Atanur Oğuz ile birlikte Dalan'ın sağ ve sol kolları idiler. Dalan'ın İstanbul'un her köşesine imza attığı, Fetö'yü o zamandan sezip karşı okullar kurduğu dönemin yani..
Reha "Bir Yaşam Gurusunun Kaleminden" demiş tepede.. Ki gerçekten öyledir..
"Tatlar, Dostlar, Anlar" koymuş kitabın adını..
Daha sayfalara bakarken lezzetini ağzınızda hissettiğiniz fotoğraflar eşliğinde Reha, Türkiye ve Kıbrıs'ın belli başlı mekanlarında ne yememiz gerektiğini anlatıyor.. Öyle uzun anlatımlar değil, kısa ama lezzetli ifadeyle veriyor öğütlerini, hem de nasıl uzman olarak.
Gezmeye ve gittiği yere özel şeyler yemeğe meraklı olanlar yanlarından eksik etmesinler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA