Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İdil Biret konserini orkestra ertelemiş

Adana Valiliğinden "salı günkü "Bu kimin Valisi" yazıma, beni çok şaşırtan bir açıklama geldi.
Önce onu okuyalım..

***
2 Aralık 2016 tarihinde İl Kutlama Komitesince 5 Ocak 2017 Perşembe günü Adana'nın Kurtuluşunun 95. Yıl dönümü kutlama programı kapsamında birçok etkinliğin yapılmasına karar verilmiştir.
Ülkemizde son dönemde meydana gelen ve tüm milletimizi derin üzüntüye boğan terör olaylarında şehit olan vatan evlatlarına ve ailelerine saygı çerçevesinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan "Halkoyunları ve Halk Müziği Konseri" ile buna benzer bütün eğlence türü etkinliklerin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanının görüşü doğrultusunda 4 Ocak 2017 tarihinde alınan ortak karar ile iptal edilmiştir.
Ancak, 5 Ocak günü "Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın kuruluşunun 25. Yıl Dönümü" olması nedeniyle yazınıza konu olan etkinlikle ilgili olarak, Valiliğimiz ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası yetkilileri ile yapılan telefon görüşmesinde söz konusu konserin Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında yer almadığının belirtilmesi üzerine, konu Valiliğimizce yeniden değerlendirilerek, "Konunun aciliyetine binaen Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü'ne konserin yapılmasının uygun görüldüğü hususu 5 ocak 2017 tarih ve 564 sayılı resmi yazı ve telefonla" bildirilmiştir.
Bunun üzerine Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü'nün aynı gün içerisinde Adana Valiliği'ne bildirdiği yazıda, Orkestra Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği konserin ileriki günlerde yapılmak üzere "Ertelendiği" tarafımıza bildirilmiştir.
20 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde ilan edilen Olağanüstü Hal Kararından bugüne kadar ilimizde hiçbir konser, eğlence ve buna benzer etkinlikler iptal edilmemiştir.
Valiliğimizce, Adanalı hemşerilerimizin yaşam kalitelerini ve özgürlüklerini kısıtlayacak hiçbir karar alınmamıştır.
***
Şimdi, iki sorum var..
Birincisi, Adana Valiliği basın bürosu, bu iptal haberi geçen hafta çıktığı, hafta sonu tonla eleştiri köşe yazısı yayınlandığı halde, açıklama için niçin salı günü çıkan benim yazımı bekledi?.
İkincisi.. Valiliğin izin verdiği konseri Orkestra, kendi ertelediği halde, bunu İstanbul medyasına kim "Valilik iptal etti" diye duyurdu ve Orkestra bu yanlış haberi niçin düzeltme gereği duymadı. Şu ana dek, mesela bana niçin bir açıklama yapmadılar?.
Bunların ikisi de kamu kurumu.. Hangisine nasıl inanacağız?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA