Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Meclis’in hali..

Anayasa görüşmelerinin başladığı gün, pek çok insan televizyonlarda görüntüleri izleyip "Bunlar mı birlik olacak ve iç, dış düşmanlarla savaşacaklar, bu Meclis'le mi terörü yeneceğiz" dediler ve yanıldılar..
Bu ülkede Anayasa değişikliği istendi, arkadaşlar.. Parlamenter sistemden Başkanlık sistemine, güçlü kuvvetler ayrılığından, yumuşak ayrılığa geçiş istendi.
Bunlar öyle değişiklikler ki, oldu bittiye gelmez. Bunlar öyle değişiklikler ki, olabildiğince tartışılmalı, o çatının altında söylenmedik laf kalmamalı.. O zaman tartışmaların sertleşmesi, hatta yer yer kavga çıkması da doğal..
Demokrasi fikirlerin çatışmasıdır. Hele böyle bir konuda, çatışma çok büyük olacaktır. Olmalıdır da..
Önemli olan, iç siyasi sorunlarda böylesine çatışanların, içte ve dıştaki tehlikelere karşı, gereğinde ve anında yekvücut olma refleksi gösterebilmeleridir.
Demokrasinin temel taşları siyasi partilerimiz, ülkenin varlığına yönelik tehlikelere karşı bugüne dek hep birleştiler.. Gene birleşirler..
Yani..
Kimse endişeye düşmesin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA