Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

..Ve Sevgili Serhan Bali..

Şimdi gelelim Donizetti Ödülleri'nin yaratıcı ve yaşatıcısı, idealist meslektaşım Serhan Bali'ye..
O gece çeşitli dallarda ödüller dağıtılıyor.. O ödülleri alanlar da performans sergiliyorlar. İzleyici üç saatten fazla süren gecede klasik müzik dinliyor..
Öyle olması da gerek. Tamam..
Peki ama salonu dolduranların en az yarısı Klasik Müzik dinleyicisi değil. Onlar ödül alanların yakınları, dostları, arkadaşları.. En az dörtte biri belki de hayatında ilk kez klasik müzik dinliyordur o gece..
Ödül alanlar günler evvelden belli.. Hepsini toplarsın.. Onlara dersin ki..
"Sevgili arkadaşlar, karşınızda 'La Scala Akademisi'nin jürisi yok.. Onlara sanatınızın gücünü kanıtlamak için en zor eserler çalmak zorunda değilsiniz.. Bu gece sizler ödül alırken, onların içinden bir, tek bir kişiye 'Yahu bu klasik müzik öyle anlaşılmaz, ulaşılmaz şey değilmiş. Bak nasıl keyifle izledim. Bundan böyle klasik müzik konserlerine gideyim' dedirtirseniz, bu da bizim ödülümüz olur. Lütfen ödül aldıktan sonra seslendireceğiniz parçaları, Light Klasik Müzik'ten seçin. Popüler, ritmik parçaları tercih edin.."
Hatırla.. Aydın Karlıbel "Atabarı üzerine çeşitlemeler" çaldığı zaman salon nasıl ayağa kalktı, nasıl kıyamet koptu.. Hem de gecenin yarısına gelmişken salon nasıl "Bis" istedi!.
Teker teker konuşup, çalacaklarını öğrenecek, gerekirse onları ikna edip, o anlaması, dinlemesi zor parçaların, hem de klasik müziği tanımayan bir topluluğa çalınmasını önleyeceksin.
..Ve en önemlisi..
Ödül sırasını, kafandaki protokole göre değil, seslendirilecek eserlere göre yapacaksın. Konser programı yapar gibi..
Açılışta seyirciyi avcunun içine alacaksın.
Kim yapar bunu.. Barış İçin Müzik Vakfı'nın gencecik orkestrası ve Vivaldi'nin dünyanın her yerinde izleyeni hemen yakalayan İlkbahar'ı..
Senin sıranda onlara sıra en son geldi. Salonun yarısından fazlası boşalmışken..
En Büyük Ödülü kim alıyor?.
Muammer Sun?. Ne yapmış Muammer Sun, ömür boyu?. Şarkılarımızı, türkülerimizi çok seslendirmiş, besteci olarak.. O ödül salonun tümünün önünde, gene en başta verilir ve bir koro, ya da bir solist, Sun'un bir türküsünü söyler.. Bak bakalım salona o zaman..
Muammer Ağbi ödülünü boş sandalyeler önünde aldı, Serhan!.
..Ve son bir not!.
Andante Ödülleri, bale sanatını da içerirdi. Son yıllarda çıkarıldı.. Balecilerimiz için en büyük değil, tek teşvikti senin ödüllerin Serhan.. Onları öksüz bırakma, seneye onlara da dağıtmaya başla yeniden. Dağıtacağını da sezon başında açıkla..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA