Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Peki, “Sorumlu” kim?.

Türkiye'de servis, hele de okul servisi rezaleti ayyuka çıkınca, dört Bakan, Milli Eğitim, Adalet, İçişleri ve Aile Bakanları el ele vermişler ve bir okul servisi yönetmeliği hazırlamışlar.. Ortak basın toplantısı ile açıkladılar ve dün Fatih Altaylı dostum köşesinde sordu..
"Peki ama sorumlu kim?."
Bir işin dört sorumlusu oldu mu, o işten hayır gelmez..
Çocuğu servis aracında unutulduğu için kızarıp ölen anne hesabı kimden soracak?. Yani en tepedeki, hangisi bu bakanların?.
Öyle bir şey yok. Olmayınca da, bu ülkenin tonla yasası ve yönetmeliği gibi bu da uygulanmaz ve unutulur gider..
"Devlet yasağı üç gün sürer" kuralı geçer bu ülkede.. İnanmayan bu öğlen Ak Merkez Paper Moon önüne baksın.. Kaç yasak birden nasıl çiğneniyor, yıllardır?.
Allahın unuttuğu yerdeki servisten değil, İstanbul'un tam da göbeğindeki Ak Merkez'den söz ediyorum.
Şimdi bakın sorumlu kim olmalı?.
İl İdaresi Yasası'na göre, Vali, illerde tüm bu bakanların temsilcisidir. Milli Eğitim Müdürü'nden başlayarak, bakanların il temsilcileri, valiye bağlı görevlilerdir.
Yani, o bakanlar "Eğer bir okul servisinde bir çocuğun başına bir şey gelirse ve müfettişler o serviste denetlenmemekten doğan eksikler görmüşlerse, Vali hakkında derhal soruşturma açılır ve soruşturmanın selameti adına da derhal görevden el çektirilir" desinler bakalım, mesela İstanbul'da servisler hem de nasıl denetlenmeye ve cezalandırılmaya başlar?.
Halkın ağzındaki "Servislere göz yumulur, çünkü polisler ikinci maaşlarını servis şirketlerinden alıyor" sakızı da tükürülür, gider..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA