Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bolşoy’u gene fethettik!.

Dünyaca ünlü tenorumuz Murat Karahan, Moskova'da Bolşoy'u bir daha fethetti..
Manon Lescaut operasında baş rol oynayan Karahan, sahne performansı ve sesi ile seyirciyi büyüledi..Oyun sık sık alkışlar ve 'Bravo' haykırışlarıyla kesildi.
Bu Murat'ın Bolşoy'u yıllardır kaçıncı fethi..
İlk defa, 2013'te, tarihi Bolşoy'da Lucia Di Lammermoor operasında başrol çıkarak, bu dünyanın en ünlü tiyatrosunda ilk sahne alan Türk tenor olmuştu.
Daha sonra La Boheme ve La Traviata operalarında da Bolşoy'da başrol aldı. 2015'te de Carmen operasının gala gecesinde gene ordaydı.
Telefonla konuştum Sevgili Murat'la.
"Türkiye'yi dünyanın en büyük sahnelerinde gurur ile temsil ettim. Ama Bolşoy bir başka âlem" dedi. Bilmem mi?. Oraya ilk girdiğim gece kendimi "Harikalar Ülkesi'ndeki Alis" gibi hissetmiştim. Devam etti..
"Bolşoy tarihi dokusu ve sanatsal zenginliği ile bambaşka bir seviye, burada sanatı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Bence bu soğuk ülkeyi sıcak tutan şey insanların içindeki sanat sevgisi. Türk-Rus ilişkileri arasında bir köprü olabilmek de çok mutlu ediyor beni!."
Bolşoy'un (Büyük Tiyatro demektir, Rusça'da..) ortaya çıkışı 1776' ya dayanıyor. 200 yıldan fazla süredir perde açan Bolşoy Tiyatrosu'nun resimleri Rus parası Ruble'nin 100'lük banknotların üzerinde yer alıyor. Banknotların ön yüzünde Bolşoy Tiyatrosu'nun ana girişi üzerinde yer alan "Quadriga" heykeli, arka yüzünde ise tiyatronun ön cepheden genel görüntüsü var..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA