Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kuşu kurtarırken giden kollar..

Ramazan Taşdemir.. Ağrı Diyadin'de.. Memleketinde son kez koyunları otlatmak için kırsala çıkmış. Ertesi sabah İstanbul'a hareket edecek.. Bakmış ki kuşun biri elektrik direğinin orda çırpınıyor. Kanadı tellere takılmış.. Tırmanmış direğe.. Kuşu kurtarmış ama kendi kaymış. İki eli, yüksek gerilim teline yapışmış. Nasıl yapışmaksa..
Köylüler gelip kurtarmış ve hastaneye götürmüşler.. Doktorlar çırpınmışlar, hiç değilse bir eli kurtarmak için.. 17 yaşında genci elsiz bırakmamak için ellerinden geleni yapmışlar.. Ama nasıl yanma ise.. Kemikler bile erimiş..
Ramazan'ı kurtarmak için ellerini kesmişler..
Fakir ailenin fakir çocuğu.. O ailenin belki tek umudu, şimdi kendisi umutsuz durumda..
Anne Taşdemir "Kuşun kanadını kurtarmak için kendi kollarını kaybetti, artık ben onun kolu kanadı olurum" demiş.. Olmasına olur da.. Anadolu ne analar gördü, görüyor.. Ama o 17 yaşındaki gencin yaşam umutları ne olacak?. Hayalleri?.. Özlemleri!.
Günümüz, teknolojide de, tıpta da büyük mesafeler kaydetti..
Elin yaptığı her işi yapan, robot takma eller var artık.. El, kol nakli de yapılabiliyor..
Ama ikisine de ulaşmak için "Servet" gerek..
Nerde Ağrılı çobanın ailesinde o para?.
Sosyal medya bu defa iyi iş için patlamış.. Yardım çağrıları yığınla.. Ama bu bireysel iş değil. Bir Sivil Toplum Kuruluşu el koymalı. İşin başına geçmeli ve bitirene dek de bırakmamalı..
Yoksa üç gün geçer, Ramazan'ı da unuturuz, ellerini de..
Benim önerim, işi nerdeyse "İnsan nesli yok olsun" a kadar getiren hayvansever(!) derneklerinin, bir kuşu kurtarmak için kollarını kaybeden Ramazan'a sahip çıkması..
Mesela Ömür Gedik'in Haçikosu'nun..
Ramazan kuşu kurtarırken Ömür köşesinde "İyi insanların nereye kaybolduğunu" yazıyordu.
İyi insanlar bitmiş.. Niye bitmiş?.
Hayvanlara kötü davranıyorlarmış çünkü.
Ne yapıyorlarmış mesela?.
Sea World, Land o Legends gibi su parklarına, at yarışlarına, hayvanat bahçelerine gidiyorlarmış. Onlar kötü insanlarmış. Ben mesela, katmerli kötülerdenim yani.. Su parkları ve hayvanat bahçeleri en sevdiğim yerlerdir çünkü.. Hayvan sevgisini 10 yaşımdan beri oralarda öğrendim ben.. O bahçe ve parkların hayvanların çocuklara tanıtılması ve sevdirilmesi yolunda ne büyük işlev gördüklerini iyi bilirim. Ben kötü insan Hıncalım..
İyi insan Ömür'ün Belediye'yi suçlamasına bakar mısınız?. Aynen kendi sütunundan..
"Çünkü Belediyeler, üzerlerine düşen kısırlaştırma görevini yapmıyorlar.."
Biraz empati Ömür.. Biraz empati..
Sor bakalım hayvana.. Hayvanat bahçesinde pırıl pırıl, ekmek elden su gölden krallar gibi yaşamayı mı, yoksa iğdiş edilip sokağa, aç bilaç kovalanmaya, taşlanmaya, sonunda ölüme terk edilmeyi mi tercih eder?.
O "İyi insanlar"a sorun bakalım, "Kısırlaştırma" nasıl bir hayvanseverliktir, o zaman?.
Neyse..
Kuşun kanadını kurtarmak için kollarını kaybeden Ramazan için Ömür henüz tek kelime etmedi. Ayaklarını elektrik direğinde kaybeden bir sokak köpeği olsa, kıyameti koparmıştı. Yıllardır koparıp duruyor, hep biliyoruz.
İnsan da biyolojik olarak bir Memeli Hayvan, Ömür..
Haçiko adlı derneğin, Ramazan'a da sahip çıkmalı..
İnsanlık, ahlak, samimiyet bunu gerektirir..
Bekliyorum!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA