Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Taksici milleti!.

34 TAV 22!.
34 TAR 65!.
İstanbul'un trafik müdürü yok. İstanbul'un Emniyet Müdürü, hele valisi hiç yok..
Gazetelerin yazdıkları umurlarında değil.
İstanbul'un trafik faciası umurlarında değil.
Makam odalarından adım atıp, vatandaşın neler çektiğini görme gibi bir niyetleri de yok. Çıkarlarsa önce eskortları çıkıyor. Yollar açılıyor. Sanıyorlar ki, İstanbul sokakları cennet!.
Eee.. Trafik Müdürü öyle, Emniyet Müdürü böyle, vali de şöyle olunca, meydan uyanıklara, meydan rezillere, meydan, kurallara uyan uygar vatandaşı "Gerzek hıyarlar" yerine koyanlara kalıyor..
Yahu akşam saatlerinde Zincirlikuyu Köprüsü İstanbul'un en kritik yeri.. Nispetiye Caddesinden geliyorsanız, sağa Mecidiyeköy çıkışı var. E-5 Edirne çıkışı var.. E-5 Köprü çıkışı var.. Bir de doğru Beşiktaş'a iniş..
Nereye gidecekseniz, o şeritte gitmeniz gerek.
Olur mu?.
Hele de taksici, minibüsçü ve servisçi iseniz, size kural mı olur.. En sağ şerit boş..
Ordan dalarsın. Mecidiyeköy çıkışı alacak gibi.
Ama almaz, en dipte sola yüklenir, oradaki şeridi sıkıştırır, dakikalardır bekleyen hıyarların (Yani bizim) önümüze geçersin. Gene sağda kalırsın. E-5 Edirne çıkış şeridinde. Ama dönmez, gene en sonda, gene uygar vatandaş oldukları için nerdeyse 15 dakikadır gıdım gıdım gidenleri sıkıştırıp önlerine geçersin.
Uygar vatandaş bazı geceler, o köprünün üzerinde yarım saat kalıp Köprü çıkışını alırken sen bu işi üç dakikada bitirirsin. Niye?.
Etrafta polis molis yoktur. Olsa da uyanıklara karışmaz, yıllardır öğrenmişsindir artık..
Niye karışmaz?.
Servislere karışamadığı için..
Servislere niye karışmaz?.
Çünkü vatandaşın yıllardır söylediği bir laf var.. "Polis ikinci maaşını servis şirketlerinden alır da ondan.." Hadi karışsın da "Uyanık Taksici"ye ceza kessin bakalım!.
Yahu, İstanbul'un bu en merkezi, en sorunlu kavşağında bu en kritik saatlerde iki ekip arabası, beş tane polisi yok mu, İstanbul Trafik Müdürlüğü'nün..
Sayın Valiniz yola çıkarken, 10 araba, 50 polis buluyorsunuz ama..
Yazdığım iki plaka "Taksici milleti" adını çıkaranlardan ikisi..
Umudum meslek derneklerindeydi. O da fos çıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA