Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tamamla Bizi Ey Aşk!..

Kadın, sabahtan akşama ev işlerini yapar.. Çocuklarına bakar.. Evine bakar.. Akşama doğru kocasını bekler, sofrayı hazırlayıp.. İşten gelecek kocası ile mutlu anlar yaşayacak, sohbet edecek, dertleşecek, onunla keyif içinde yatağa girecektir.
Erkek, ailenin geçimini sağlamak için akşama kadar köle gibi çalışır. Eve döndüğünde isteği ayağını uzatıp, dinlenmek ve keyiflenmektir. Yemeğini hızla yer..
Ekranın başına geçer, Kumandayı alır ve çoğu zaman maç seyretmeye başlar.. Futbolu zerre sevmeyen karısı, kocasıyla baş başa, sarmaş dolaş sevdiği diziyi izleme hayalleri kurarken..
Ekranın başından kalkınca, doğru yatak odasına.. Sabaha kadar hor, hor!.
Çok tanıdık geldi, çoğunuza bu sahne değil mi?. Sizde yoksa bile komşuda vardır mutlak.. Ya da çok dinlemişliğiniz..
Evrenseldir çünkü, sorun..
Ali Poyrazoğlu'nun yeni oyunu "Tamamla Bizi Ey Aşk" aynen böyle başlıyor işte..
22 yıl evlilik ve iki çocuktan sonra, bu monotonluktan bıkan kadın, kocasına "Ya boşanırız ya terapiste gideriz" deyince oyun başlıyor..
Terapiste gidiyorlar ve onun "Gurup Terapisi" toplantılarına katılmaya karar veriyorlar.
Doktor, kadın ve koca sahnede?.
Peki gurup?.
Onlar da seyirciler, yani bizler, yani giderseniz eğer, sizler olacaksınız..
Ali müthiş bir iş başarmış.. Bu klasiğin klasiği konuyu, seyirciyi de içine alarak, hem de nasıl keyifli, nasıl bitsin istemediğiniz dakikalara çevirmiş, gidip görmek, yaşamak lazım..
Kadın ve erkeğin cinsel sorunları da var.. Ayni sorunlar seyircilerin çoğunda da var.. Kim herkesin önünde bu kadar özelini konuşmak ister?.
Nelerin olup bittiğini görmek için gitmeniz, yaşamanız lazım. Onun için, konu kısmını burda keseyim..
Oyunu ayni adlı kitabından Ali oyunlaştırmış. Sahneye de koymuş. Baş rolünü de kendi oynuyor. Seyirciyi oyuna katan, bizleri (O gece en çok da beni) oyuncu yapan da o..
Oyunda Ali'nin eşini, artık olgun bir kadın olan Şebnem Özinal canlandırıyor..
Çok da başarılı canlandırıyor. Doktorda Melih Ekener de çok çok iyi..
Ali Poyrazoğlu güldürür..
Kahkahalar attık.. Ama bugüne dek her oyununu izledim. Bazılarını birkaç kez izledim. Arada, olmadı, çıkıp evinize giderken düşündürür de.. O gece o salona gelenlerin hele evli olanları çok şey düşündüler.
Hatta iddia ederim, parçası oldukları Gurup Tedavisi'den istifade ettiler. Karı koca evlerine pek çok sorunu çözmüş, birbirlerini daha anlamış döndüler, herhalde.
Dahası var!.
Ali bir sahnede ağladı.. Gözlerinden şakır şakır yaşlar akarak. O ana dek kahkahalarla gülen bizleri de ağlattı.. Bu nasıl bir aktörlüktür?. Oyun sonunda bunu aynen ona söyledim.
"Aktörlük değil. Sahiden ağladım. O sahne beni gerçekten ağlatıyor. Öldürüyor.
Bitiriyor" dedi.
"Tamamla Bizi Ey Aşk"ı sadece çiftlere değil, herkese, ama herkese tavsiye ediyorum.
İyi, çok iyi bir oyun izleyecekler. Çok iyi, çok hoşça vakit geçirecekler.. Bol bol gülecek, eğlenecekler..
Bu arada "Terapi" de görürlerse ne ala!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA