Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki güzel konser..

İki güzel konser izledim, geçen hafta.
İlki Lütfi Kırdar'daki İstanbul Senfoni.. Gülsin Onay ve Francesco Libetta konuk piyanistler..
Mozart'ın İki Piyano ve Orkestra için yazdığı konçertoyu seslendirdiler, iki piyanoda karşılıklı oturup. Harikaydılar..
Biste ikinci piyanoyu bırakıp yan yana oturdular bu defa ve Brahms'ın bizde çok bilinen ve çok sevilen (Bana da klasik müziği sevdiren) 5 Numaralı Macar Dansını "Dört elle" çalıp salonu ayağa kaldırdılar..
Pazar Sabahı, "Klasik Sabahlar Kahve Konserleri" yeniden başladı, sömestr tatili bitince.. Bu konserlerde, konservatuar öğrencileri var çünkü.
Gene Kadıköy'deki Karaköy iskelesinin ikinci katı.. Gene İstanbul Kitapevi salonu.. Gene eşsiz manzara.. Gene samimi ortam ve bu defa dört dünya şirini genç kız..
Ceren Altınel, Seher Karabiber, Fazilet Polat ve Gülce İnceler.. Dördü de Mimar Sinan'dan, dört flüt..
Mozart ve Sihirli Flüt'le başladılar.. Rimski- Korsakov'un Bal Arısının Uçuşu ile bitirdiler.. Çok severim bu melodiyi.. Ama çalması zordur.. Üstat, "Sınav olsun" diye yazmış sanki.. Öyle güzel çaldılar ki, alkış kıyamet bir daha çaldılar sonra..
Hem gençlere, hem de bizlere, her pazar sabahı bu fırsatı sağlayan Ozan Binici dostuma ve Kültür A.Ş.'ye bin kere daha teşekkür..
Bu pazar, ayni yerde gene 11.30'da Tar Duo var.. İki tar yani.. Alaturka ile başlayacaklar.. Ama Rondo Allaturka.. Mozart.. Bizde hani "Türk Marşı" diye bilinir. Bakalım ünlü Azeri sazı ile klasik nasıl olacak?. Ama finalde bir Azeri Halk Dansı da var ha.. Gaytağı!.. Arada bizden Nihavent Saz Semaisi.. Arada komşudan Sirtaki.. Zorba filmindeki tabii..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA