Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Düğünün parolası “Sevginin Gücü!.”

Dünyada milyonlar, Türkiye'de de herhalde yüz binler izledi.. Royal Wedding/ Kraliyet Düğününden söz ediyorum.
Düğünün parolası "Sevginin Gücü" idi.. Power of Love!..
Önce damat Prens Harry'nin teyzesi, yani, Prenses Diana'nın kız kardeşi Lady Jane Fellowes, İncil'den "Süleyman'ın Şarkısı"nı okudu. Dizeler, baştan sona Sevginin Gücü'nü anlatır.
Ardından Amerikan Episkopal Kilisesi Baş Piskoposu Michael Curry, bir yandan Hazreti Süleyman'a, öte yandan, zenci hakları lideri Martin Luther King'e atıf yaparak gene "Sevginin Gücü" üzerine konuştu.
"Sevginin gücü sadece karşılıklı bireyleri değil, ülkeyi, sadece ülkeyi de değil, dünyayı değiştirecektir" dedi.
Düğünde "Feminizm" de vardı.
Kraliyet mensubu erkekler, evlendiklerinde genelde yüzük takmazlar. Yüzüğü sadece gelin takar. Prensin ağabeyi William yüzük takmamıştı mesela..
Ama Harry taktı. Gelin Meghan, prensin uzattığı parmağa taktı yüzüğü..
Nikahı kıyan Canterbury (İngiliz Anglikan Kilisesi) Baş Piskoposu, Meghan Markle'ın "Kabul ediyorum" diye cevaplayacağı geleneksel soruda, gelinin isteği üzerine değişiklik yaptı ve "Ömür boyu itaat etmeyi" bölümünü okumadı..
Kraliyet düğünlerinde asla rastlanmayan bir şey de, gene Megan'ın isteği ile kilise korosunun 1960'ların popüler müzik hit şarkısı "Stand by Me/ Yanımda dur"u okumasıydı.
Çok değil, 10 yıl öncesine kadar İngiliz Kraliyet ailesinde düşünülmesi bile mümkün olmayan şeyleri gerçekleştirdiler, Megan ve Harry..
Kraliyet Düğünü olduğu için, törene, iktidarda, muhalefette hiçbir siyasi çağrılmadı.
Dünyadan davet edilen siyasetçiler vardı. Michelle/ Barack Obama çifti çağrıldılar ama gelmediler.
Trump ve Melenia çiftinin davetiyelerinin ise postada kaybolduğu söylendi.
Benden notlar da şimdilik bu kadar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA