Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kadir ve Yıldızlar!.

Kadir İnanır bir bayram gecesi önüne çıkan gazetecilere "Şimdi olmaz, sonra konuşuruz" demiş.. Bu onun 40 yıllık ezber lafıdır.
Dünya tatlısı, dost canlısı, hoş sohbet bir adam olarak tanıdım onu.. Hemen her yaz gecesi Ortaköy'e Ertekin'e gelirdi, yıllar önce. Ben yola bakar otururdum. O bana bakar yani yola sırtı dönük. Kimseye görünsün istemezdi çünkü..
Bir gece biri taze fındık gelmiş, ayıklayıp ayıklayıp satıyor. Bir kese kâğıdı aldım. Nasıl keyifle yediğimi görmüş.. Üç gün sonra eve, Karadeniz'den bir çuval fındık. Kadir göndermiş..
Bir gece Ertekin fasulye yapmış.. Çaldım kaşığı.. Üç gün sonra eve bir çuval İspir Fasulyesi.. Onu da Kadir göndertmiş. O yanı da öyle..
Bir gün, 40 yaşlarında bir kadın geldi. Elinde yeni aldığı bir kitap "Şuna bir imza atar mısınız" dedi.. "Şimdi olmaz, sonra" dedi, Kadir.
Kadın "Ben öğretmenim. Bu gece otobüsüm kalkıyor. Gidiyorum" dedi, kadın.. "Bir daha gelişinde" dedi Kadir. Kadın gitti. Kadir bana "Yıldızlığın kuralıdır" dedi.. "Yıldız ulaşılmaz olmalı.."
Tatil sabahları da Şener Şen gelirdi Ertekin'e.. Gelen geçene selam verir, el sallar adeta davet ederdi. Geleni oturtur, çay ısmarlar, sohbet ederdi hatta.. "Bizi yıldız yapan onlardır" derdi bana..
Oturdum bu "Yıldız Anlayışı" farkını yazdım. Kadir bana küstü. Gelmez, gördüğü yerde selam vermez oldu, o gün, bugün..
Haberi okuyunca, bu eski anıyı yazmak geldi içimden. Notumu aldım ki, bu sabah bizim Günaydın ekinde (19 Haziran) okudum.
Genç sanatçı Baha "Sanatçı ulaşılmazdır' fikri bana göre değil" demiş. "Sanatçı egosuna gerek yok. Bir topluluğa girdiğinde selam verir 'Hadi hep beraber çay içelim' dersin. Böylece seni izleyenlere ve çocuklara örnek olursun" demiş.. Gerisini de söylemiş ama onları da yazıp Kadir'i iyice kızdırmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA