Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tatil yazılarından notlar..

Tatil günlerimde bol bol okuma, en başta da gazete okuma şansım oldu. O yazılardan birkaçını ayırdım, üzerinde iki çift laf etmek için..

***
Muhsin Kızılkaya'nın (HaberTurk 17 Haziran) "Beyoğlu'ndan Fatih'e, Neriman'la bir yolculuk" yazısına bayıldım..
Nasıl bir anlatım, nasıl bir üslup.. Eski İstanbul'u anlatan bir nostalji yazısı gibi başlıyor Muhsin. Anlattığı günleri bire bir yaşayan benim gibiler için nasıl lezzetli, bir zamanda ama geriye seyahat yazısı.
Sonra, finale doğru anlattıklarının nostalji değil, adeta bir tokat gibi "Değişim" yazısı olduğunu fark ediyorsunuz.
Okurken ben neler öğrendim. O da cabası..
O yazıyı bulun.. Okuyun..
***
"Şirvan Kaymakamı 2003" başlığı, beni durmadan kıskançlıktan çatlatan Yavuz Donat'ın yazısının başlığı.. (Sabah 19 Haziran)..
"Yılın İdarecisi" ödülünü tereddütsüz vereceğimiz bir Vali'yi anlatıyor Yavuz.. Anlattıkları o yazıda kalmamalı.. Manşet, eklere kapak olmalı.. Olmalı ki örnek olsun, ibret olsun..
Vali Davut Gül..
60 yaş üstü okuma yazma bilmeyen, kadın erkek herkese kurs açmış, diploma veriyor. Yüzde 95 kadın. Öğrenci sayısı, sıkı durun yazı ile yazıyorum. On üç bin..
Sadece okuma aşkı değil tabii. Ödül de var, diplomada.. Başarılı olanlara çeyrek altın, ya da beyaz eşya..
Öğrencilere, gençlere.. "16 kitap oku.. Özetini yaz, bana ver.. Ödülün tatil gezisi.."
Lise mezunu genç.. Üniversite için imkânların yeterli değilse, burs.. Sivas Üniversitesi'ne de 10 bin yataklı yurt inşa halinde..
Bütün bunların karşılığı Vilayet gelirlerinden ve bağışlardan..
Vali Gül, istenirse neler yapılabileceğini, adı sanı duyulmayan bir yığın valiye öğretiyor adeta..
Onu yazmayacağım da kimi yazacağım!.
***
Doğan Hızlan Ağabeyim "Babalar Günü'nde babalar ve oğulları" (Hürriyet 17 Haziran) yazmış. Bir edebiyat eleştirmeni olarak, örnekleri de "Yazı Dünyamız"dan seçmiş. Nefis bir derleme.. Ama hem de kendisi gibi gazeteci, yazar Baba Oğulları nasıl unutur, Hızlan?.
Çetin Altan ve Ahmet Altan..
Hızlan'ı okurken.. Türkiye'nin en önde koşan Milliyetçisi olarak, siyasi Nazım Hikmet'ten nefret eden, hatta bu nefretini anlatan bir de kitap yazan, ama Nazım'ın şiirlerini ezber bilen ve sabaha kadar Aslan Amca ile (Türkeş) karşılıklı ezber okuyan Babamı hatırladım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA