Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Turandot zaferi!.

Grip ikinci defa vurunca, geçen hafta sonu Ankara'ya, Turandot'a gidememiştim. Ama haberler harika.. Benim yerime giden aileden müthiş haberler geldi..
Nükhet aradı, bilader Kemal'in eşi.. "Böyle muhteşem bir şey görmedik, Hıncal Ağbi" diye.. "Dekor, kostümler büyüleyiciydi. Temsil olağanüstü.. Hele Murat Karahan, senin Nessun Dorma'da salonu yıktı. Alkışlar dinmedi" dedi.
Sevgili kuzenim Ahmet'ten (Kışlalı) bana kalan eşi Nilüfer de "Olmaz böyle şey, Hıncal Ağbi" diye aradı..
"Oyun bitti, herkes ayakta.. Tam 15 dakika kimse yerinden kıpırdamadı, kimse kapılara koşmadı.. Ayakta çığlıklarla alkışlandı, Devlet Opera ve Balesi'nin ortak eseri Turandot" dedi.
İsmet Ağabeyimin, o harika insan, harika devlet adamı İsmet Sezgin'in, bana emanet ettiği yeğeni Murat Karahan'la da konuştum..
Turandot'u İstanbul'a da getireceklermiş. Hazır olun..
Murat'tan harika bir "gurur haberi" de aldım.
Dünyanın en ünlü opera olayı Verona Festivali'nde olacakmış haziran sonu ve temmuz başında.. Aida, İl Travatore, Carmen ve Tosca ile 12 gece, Murat'ın..
Bir Türk tenoru, Verona'yı götürüyor, düşünebiliyor musunuz?.
İtalya böyle fethedilir, bu devirde işte.. Fatih'in Rüzgar Gibi Veziri, Gedik Ahmet Paşa'nın arkası böyle getirilir işte..
Dahası var. Bu gece ve pazar akşamı Moskova'da, o dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nda Manon Lescout seslendiriyormuş Muratımız!.

***
İki haftadır kazaya uğrayan benim şirin Klasik Sabahlar Kahve Konserlerim bu hafta (kısmetse) devam ediyor artık. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı'ndan iki çellist Bach ve Offenbach'tan hoş eserler seslendirecekler, Kadıköy'ün Karaköy İskelesi'ndeki İstanbul Kitapevi'nde..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA