Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Uğur Dündarlı anılar!..

Taa 1970 yılında, TRT televizyonu Ankara Mithatpaşa Caddesi'nde kiralanan bir apartmanda çalışır ve bodrumundan yayın yaparken tanımıştım Uğur Dündar'ı.. Yılmaz Tekin Onay'ın yönettiği haftalık spor programını hazırlayan servise stajyer olarak girmişti.. Ben de sunucu.
Nasıl yorulmaz, nasıl her şeye koşardı.
Bir gün hiç unutmam, bir açık oturum yapıyorum, canlı. Bodrumda kömürlükten bozma stüdyoda bir sandalye eksik. Asansör de çalışmıyor. Az sonra Uğur elinde sandalye koşa koşa geldi. Sekiz katı tırmanmış, servisten bir sandalye kapmış, kimse ona bir şey söylemeden.. "Vay be" dedim içimden ve Uğur'un hayat boyu bana daha kaç defa "Vay be" dedirteceğini bilmeden..
1972 Münih Oyunları'nda kimsenin talip olmadığı yüzme yarışlarını gönüllü anlattı ve efsane oldu.
Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan koalisyon hükümeti kurunca, İsmail Cem, TRT Genel Müdürü, Sevgili Mehmet Barlas da Haber Daire Başkanı oldu.
Artık ünlü Uğur da yanında kameraman sokak sokak dolaşıp harika Halk Söyleşileri yapıyor. Halkın nabzını tutuyor.
O sabah, ülkede fırtına yaratan zam kararlarını Erbakan açıklamış.. Ben de Kızılay'da yürüyorum. İlerde Uğur.. Etrafı kalabalık.. Yaklaştım..
"Ağbi, millet zamlara ne diyor, onu konuşacağız, kameramanı bekliyorum" dedi. Kulak verdim.. Herkes nasıl öfkeli.. Nasıl kıyamet koparıyor, "Biz bunun için mi oy verdik bunlara" diye..
Akşam haberleri izliyorum. Sıra Uğur'da geldi.. Mikrofon uzattığı "Allah devlete millete zeval vermesin, elbet bir sebebi vardır" diye konuşuyor.. İtiraz eden, eleştiren tek kişi yok..
Ben de Cumhuriyet'te çalışıyorum o yıllar. TV sayfam için Uğur'u aradım..
"Millet ne diyordu, senin program ne" diye sordum..
"Ağbi inanmazsın" dedi.. Kamerayı gören gitti yerine başka biri geldi sanki.. 'Demin böyle demiyordun' diye sordum da.. Efendim biz bize konuşurken başkaymış, devletin televizyonunda öyle konuşulur muymuş.. Bir, tek bir kişi çıkmadı eleştiren, elimden ne gelir" demez mi?.
Uğur Dündar Halk TV'de gönüllü olarak program yapıyordu. Ama CHP yönetimi bir gecede Halk TV'yi Halk TV yapan ekibi kovunca, Uğur da anında programı bıraktığını ilan etti.
Bunları niye yazdım..
Bir tweet atmış, son günlerde yeniden gündeme gelince..
"Gençler bilmez, TRT'nin tek kanaldan siyah beyaz yayın yaptığı yıllarda Hıncal Uluç Cumhuriyet'te değerli TV eleştirileri yapardı. Yerini Mehmet Yılmaz'a bıraktı. Yazdıkları günler sabaha kadar uyumaz, gazetenin gelmesini beklerdim. Üzerimdeki emekleri büyük, saygım sonsuzdur."
Vefanın hem de nasıl unutulduğu günlerde, Uğur'un o yıllarımızı anması gözlerimi yaşarttı da, anlatmak istedim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA