Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Üzümün sapı, armudun çöpü!

Başbakan Erdoğan sigaraya karşı verdiği mücadele dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından ödüllendirildi. Ödülü alırken de alkolün zararlarını anlatmaya çalıştı bizlere.
Enteresan bir çıkış yaptı ve kamuoyuna içki içmek yerine, meyve yemelerini tavsiye etti.
Şimdi... Başbakanın asıl niyeti insanların daha sağlıklı yaşamalarına dair bilimsel olarak uyarıda bulunmak olabilir! Eminim de öyledir! Ancak ben şahsen alkol kullanımı ile ilgili yaptığı o açıklamayı doğru bulmuyorum. Çünkü onun niyeti ne olursa olsun, göreceksiniz ki bu açıklaması rakipleri ya da onun muhalifleri tarafından tıpkı ilk iktidara geldikleri günlerdeki gibi şiddetli biçimde kullanılacak!
"Buyurun işte!
'Değiştik, liberalleştik' diyenler ne diyorlar duyun! Söyledik size değil mi, bunların asıl niyeti Türkiye'yi İran'a çevirmek diye" bas bas bağıracaklar.
Bunu tarihi bir dönüm noktası olarak değerlendirilen referanduma giderken daha da fena kullanacaklar.
Hatta, "Evet!" çıkması gayretini gösteren bütün demokrat, liberal ve aydınların kafasına kafasına vuracaklar bu malzemeyi!
"Özgürlükçü Başbakan haaaa? Alkol yasağının zeminini yapmak için kendine bahane arayana başbakan haaaa?" diyerek iç geçirecekler.
Bir tiryaki olarak Başbakan ve hükümetinin sigaraya karşı verdiği mücadeleyi ben de ayakta alkışlıyorum. Buna karşın çarpıtılmaya ve aleyhte kullanılmaya çok müsait olan alkolle ilgili açıklamalarını tasvip etmiyorum. Ayrıca bir gemi kaptanının rotasını açık ve masmavi sulara doğru kırdığı bir dönemde, "Üzümün sapı, armudun çöpü" misali basit konularla zaman kaybedip, gemiyi illa ki yağmalamak isteyen korsanlara fırsat vermemesi gerektiğine inanıyorum.
Öyle değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA