Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Önce derin iktidardan kurtulacağız!

Bilmiyorum aranızda hala şüphesi olan kaldı mı son operasyonlarda asıl hedefin Başbakan Erdoğan'ı iktidardan indirmek olduğundan. Kaldıysa bundan sonraki satırları dikkatli okuyun lütfen. Daha önce de yazmıştım. Eğer Erdoğan bu kumpasçıların istediklerini yerine getirseydi... Mesela GES Komutanlığı'nı MİT'e değil, Emniyet'e devretseydi... Ya da MİT'i top yekün onlara emanet etseydi...Ya da dershaneleri kapatma kararından geri adım atsaydı inanın biz bugün yaşadıklarımızın hiçbirini yaşamayacaktık! Aylarca yolsuzluk olduğu iddia edilen bu dosyaların işaretini vererek boyun eğdirmeye çalıştılar Başbakan'a. Çok çabaladılar. Ama olmadı. Kasımpaşalı Kasımpaşalılığından ödün vermedi ve gemileri yaktı. Ve maalesef bu noktaya gelindi. Peki n'oldu? Şantajla boyun eğdiremedikleri Erdoğan'ı kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırarak iktidardan düşürmeye çalışanlar muvaffak olabildi mi? Yani Erdoğan bitti mi? Aksine daha da güçlendi. Saflar sıklaştı ve ona oy veren her yurttaş oynanan oyunun kirliliğini gördü ve Erdoğan'ı yalnız bırakmadı. Bırakmayacak da.
Göreceksiniz ilk seçimde yine sandıktan çıkan en güçlü lider o olacak. Çünkü bu halk derin devletten çok çekti. Onun için de zaten Erdoğan ve yargıdaki kadrolarına sonsuz destek verdi Ergenekon, Balyoz gibi davalarda. Ama tabii ne Erdoğan ne de ona inanan sokaktaki insan eski derinlerin yerine sinsice konuşlanan bu yapıyı göremedi. Sonsuz bir inanç ve birliktelikle amaç Türkiye'yi demokrasiyle buluşturmaktı güya ama bunun tam bir palavra olduğu gelinen noktada net biçimde ortaya çıktı. Jitemciler gitti yerlerine imamın ordusu geldi. Veli Küçük gitti, yerine Kozanlı Ömer geldi. Özetle 11 yılda öyle bir sızdılar ki devletin derinliklerine şu anda baş edilemez durumdalar. Önümüzde iki tercih var şimdi; Ya bu yeni derinleri hep beraber temizleyeceğiz. Ya da hiç kalkmamacasına kucaklarına oturacağız.
Ben şuna inanıyorum; Yanlış da yapsa, kötü ya da eksik de olsa kurumsal bir kimlik taşıyan iktidardan er geç hesap sorarım. Ama bugünkü düzmece operasyonlarının rüzgarına kapılıp aldanırsam devletin en kritik kurumlarına sızmış, kilit noktalarını ele geçirmiş bu yeni derin iktidardan ömrümce hesap soramam. O nedenle çok net söylüyorum; Bu ülkenin geleceğini karanlık ellere teslim etme niyetinde olmayanlar önce bu gizli, sinsi iktidarların tasfiyesi için baş koyacak. Ki bunun başını da vaktinde palavralarına inandığı için kadrolaşmalarına müsama gösteren Erdoğan çekecek. Onun vebali artık bu temizlik! Bu paralel yapıyı yok etmeden hiçbir yere gidemez. Kusura bakmasın ama o ve hükümeti bu kadar aldanmasaydı bu insanlara...
Onların bu kadar kök salmış olmaları mümkün değildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA