Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ne olacak Pensilvanya liraları?

Vallahi billahi atlamışım! Yeni haberim oldu. O da Bakan Ali Babacan'a bağlı kurumlarda Paralel yapılanma ile ilgili yazdığım yazılar neticesinde...
Evvelki akşam bu yapıyı çok yakından tanıyan, hatta şöyle diyeyim bir zamanlar bu yapının en derin noktalarında yer almış bir haber kaynağımla görüşmemde öğrendim. Meğer Darphane'de de işler tıkırında gidiyormuş. Orada da Sakalsız ve Çetesi gücü tamamen kontrolüne almış. Ve değerli okurlarım inanın bu bir iddia da değil. Sakın ola öyle sanmayın! Bu bir gerçek ve bu gerçeğin belgesi de hepinizin elinin altında. Bir tık'la ulaşabilmeniz mümkün üstelik. İnternete girip; "Türkçe Olimpiyatları + Darphane" yazın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Başlık aynen şu: "Darphane, Türkçe Olimpiyatları için hatıra para bastı!" Devamında da şöyle yazıyor: "Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 2 bin adet hatıra para basarak satışa sundu. Hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü."
Ha... Tabii ki bu haberde bir anormallik yok! Çünkü Darphane yapıyor ara sıra böyle atraksiyonlar. Bir kutlama, bir yıldönümü ya da mühim bir şahsiyet adına sembolik hatıra paralar bastırıyor ve hatta bunları satışa sunuyor. Kurumun web sitesine girdiğinizde göreceksiniz zaten bugüne kadar bastırılan hatıra paraların anlamını. Yani Darphane'nin Türkçe Olimpiyatları için hatıra para bastırmış olması çok anormal değil dönem şartları gereği. Ancak 1 milyon tane 1 TL'nin arkasındaki Atatürk sembolünü kaldırıp Türkçe Olimpiyatları'nın logosunu koyup piyasaya sürmesi başka bir şey. Gerçi buna da şükür! Muhteremler Atatürk'ü kaldırıp yerine uluslararası olduğu konuşulan bir örgütün liderinin resmini de basabilirlerdi. Ucuz atlatmışız bunun için bence hep beraber dua edelim.
Neyse... Gelelim şimdi sadede... Şimdi 'Para' nedir değerli okurlarım? Ne anlamı vardır bir ülke için? Bakın bu sorunun karşılığı Darphane'nin internet sitesinde aynen şöyle ifade edilmiş: "Para; devletçe bastırılan, üzerinde değeri yazılı, mal ve hizmetlerin değişimini kolaylaştırma işlevi olan kâğıt veya metal ödeme aracı, ortaklaşa bir değer birimidir!"
Şimdi o halde sormak lazım değil mi önce bu kurumun bağlı olduğu bakanlık koltuğunda oturan Sayın Ali Babacan'a ve sonra kurumun Genel Müdürü olan Sadettin Parmaksız Beyefendi'ye... Yahu siz kimden icazet aldınız da bastırdınız Pensilvanya'nın gözbebeği olan organizasyonun logosunun bulunduğu 1 milyon tane 1 TL'yi? Kime sordunuz? Para madem ortak değerdir... Cemaat'in uluslararası arenada kendini göstermek için düzenlediği Türkçe Olimpiyatları bu ülkenin ortak değeri mi? Bir şey daha... 2012'de basılmış bu paralar. Kaynağım diyor ki: "Bu karardan dönemin Başbakanı dahil kabineden Babacan hariç kimsenin haberi yoktu!" Belli ki basılan paralarla niyet Fethullah Gülen'in gönlünü hoş etmekmiş. Peki kim bu niyetle yola çıkmış ve bir devletin ortak değeri olan madeni lira üzerinden kim Pensilvanya'ya selam çakmış? Bunu öğrenmek hakkımız!
Ha bir de... Hâlâ piyasada dolaşımda olan 1 milyon adet liranın akıbeti n'olacak? Bu durumda devletin uluslararası tehlikeli terör örgütü ibaresiyle MGK'da Kırmızı Kitap'a kaydını yaptığı bu yapının bir organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları logolu o liraların toplatılması da gerekmiyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA