Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

'Gezi' dediğin böyle olur!

Yıllardır aile ve dost meclislerinin ortak konusudur Karadeniz gezisi'Bu yıl gidelim' diye kurulur ilk cümleler. Ama bir türlü o cümlenin gereği yapılamazdı. Hayata dair doğal engeller hep set çekmiştir seyahatin önüne. Çocuklar büyüsün, sınavlar bitsin, şu geçsin bu gelsin şimdi, yarın derken baskın bir planla 'gezi'ye geçen hafta başı start verdim. Hayalleri ertelemenin, ötelemenin gerekçesi olmasın istedim. Ailecek Ankara'dan koyulduk yola… İlk günün akşam saatlerinde Samsun'a vardığımızda gün geceye dönmüştü.
Konaklayıp sabah istikameti Batum'a çevirdik. Trabzon beylerbeyi Ulaş Özdemir, öğle üzeri yolumuzu kesti.
Yöresel yemekler eşliğinde Karadeniz'in kısa bir seyahat planını aldık ondan.
Sonra ver elini BatumBatum'u Karadeniz turumuzun başlangıcı kabul ettik. Artvin, Rize, Ayder, Trabzon, Uzungöl, Giresun, Ordu, Samsun üzerinden Ankara… Tüm yaşanmışlıkları ile aile bireylerinin bir arada olduğu keyifli bir seyahat oldu. Karadeniz'in eşsiz ve uçsuz bucaksız doğal zenginliklerine tanıklık ettik.
Yeşilin tüm tonlarının hakim olduğu coğrafyada mavinin derinliğini gözlemledik. Kah zirveye çıkıp yıldızlarla buluştuk kah sahile inip denizin mavisi ile kucaklaştık. İki mavi arasında başka renklerin olmadığı sadece yeşilin hakim olduğu bir coşkuyu yüreğimize doldurduk.
İşte Karadeniz iki mavinin arasında yeşili yaşatan bir coğrafya… Yeni dostluklar kuruldu. Eski kazanılmışlıklar tazelendi. Mutlulukların zirve yaptığı, hüzünlerin kaybolduğu günlerdi… Özellikle Ayder ve Uzungöl'ün betonlaşmaya doğru mahkumiyeti söz konusu. 'Eyvah ki' ne 'eyvah'… Yine kendi ellerimizle yok etmeye koyulmuşuz bu güzelim doğayı… Pardon yaylalar şehirleşmiş bile… Dip not olsun istedim. Kaybettiklerimiz yanında koruyacaklarımızın çok daha fazla olduğunu bilmek güzel.
Yüzlerce tünelle geçilen Karadeniz otoyolunda güvenle seyahat ederken dudaklarımızdan dökülen dualar yerini bulsun… Büyük hizmet olmuşKaradeniz'e gidişlerimizin başlangıcı olsun. Gezi dediğin böyle olsun… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA