Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Okur odaklı gazetecilik

Sabah Akdeniz olarak bir haftayı daha geride bırakıp yeni bir haftaya merhaba derken arkadaşlarımızın habercilik adına yine güzel ve özel konulara imza attığına tanıklık ediyoruz.
Doğrusu biz şuyuz buyuz, söyle iyi yaptık böyle habercilik yaptık demekten öte, her hafta olduğu gibi bu hafta da manşetlerin bir özetini çıkarıp siz değerli okurlarımızın takdirine sunmak istiyorum.
Geçtiğimiz hafta Pazartesi'ye 'Mevlüt ağabeyi mahcub etmedim' manşetiyle merhaba dedik. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun desteği ile vatandaşlık alabilen Spartak Laçugi'nin başarı öyküsünü taşıdık sayfalarımıza. LYS'de derece yaparak manşetimize çıkan gurbetçi öğrencimize biz de başarılarının devamını diliyoruz.
Salı gününe geldiğimizde ise kentin kültür sanat hayatını yakından ilgilendiren bir manşetle karışınızdaydık. 8 yıllık Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsız ve döküntü halini fotoğraflarla manşete taşıyan Sabah Akdeniz, hemen yanı başında aynı alan içinde yine aynı müteahhit tarafından yapılan AVM'nin sapasağlam ayakta duruyor olması dikkat çekiyordu.
Çarşamba günü ise uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden 2B konusunu "10 bin kişiye 2B piyangosu' başlığı ile manşete taşıdık. Sabah Akdeniz mahkeme kararıyla tapuları iptal edilmiş 10 bin 230 kişiye tapularının ücretsiz iade edileceği müjdesini verdi.
Perşembe günü ise manşetimizi siyasete ayırdık. Yerel seçimler yaklaştıkça ısınan siyaset sokaklarının nabzını tutan Sabah Akdeniz'in politikacı konuğu Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse oldu. Köse, partisinin yerel seçimlerde aday olacakların adaylık kriterlerinden seçim stratejilerine kadar merak edilen tüm konuları özel röportajla Sabah Akdeniz'e açıkladı. Bir önceki hafta CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök'ü sayfalarımıza taşımıştık. İl Başkanları söyleşimizi sadece CHP ve Ak Parti başkanları ile sınırlamadık elbette. Objektif habercilik anlayışımız gereği MHP İl Başkanı Osman Çetin ile de görüşmek istedik. Ancak muhabirimize iki defa randevu vermesine karşın her iki randevuya da gelmedikleri için MHP Antalya'nın yerel seçim ile ilgili görüşlerini çalışmalarını sayfalarımıza taşıyamadık.
Haftanın son mesai günü Cuma ise Sabah Akdeniz insan hayatını yakından ilgilendiren önemli bir manşetle huzurlarınızdaydı. 'Haydi Kan Bağışına' manşetimizde Kızılay Kan Merkezi yetkilileri Ramazan ayı nedeniyle stoklarının bittiğini ve vatandaşların iftar sonrası kan bağışında bulunması çağrısı yapıyordu. Sabah Akdeniz olarak insanlık için gönüllü okurlarımızın bir kez daha kan bağışına destek vermelerini talep ediyoruz.
Cumartesi ise 'Ciğerimiz aley alev' manşetiyle bu yıl Antalya'daki 110 orman yangınında 163 futbol sahası büyüklüğünde ormanın zarar gördüğünü gündeme getirdik. Sıcakların arttığı bugünlerde geleceğimiz, ciğerimiz, canımız ormanlarımızı korumak için daha dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha buradan belirtmek istiyorum.
Haftanın son günü olan Pazar'a geldiğimiz de ise yine özel bir haber manşetimize konu oluyordu. 'Yeni huzurevi başka bahara' manşetimizde İl Genel Meclisi'nin kapatılacağı için yeni huzurevi inşaatına yetişmez gerekçesiyle başlanamadığını duyurduk. Gönderilen 10 milyon liralık ödenek ise iade edilmek zorunda kaldı. Bu ayıp da Antalya'ya yeter diyoruz.
Yeni bir haftaya daha merhaba derken bu hafta 11 ayın sultanı Ramazan ayının da son haftasına giriyoruz. Yani Ramazan Bayramı'nı da karşılayacağız. Sabah ekibi tabi ki bayram seyran dur durak demeden sizler için haber üretmeye devam edecek.
Şimdiden Sabah Akdeniz ailesi adına tüm okurlarımıza sağlık dolu, huzur ve mutluk içinde iyi bayramlar dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA