Çaydan gelen lezzet
Pera Palace Hotel'in içindeki Agahta Restaurant her ay a la carte mönüsünün dışında bir de tadım mönüsü uygulaması başlatmıştı. Mart ayının tadım mönüsü olarak şef Maximilian Thomae 'çayla lezzetlendirilmiş tatlar' bölümü hazırlamış. Parmesan peyniri topları ile demlikte servis edilen, earl grey çay ile demlenmiş konsome, kestaneli çikolatalı çay sosu ile sunulan bıldırcın ve yaban mantarlı börek gibi lezzetlerin yer aldığı mönü, Ronnefeldt'in yemeklerle uyumlu olarak seçilmiş farklı aromatik özelliklerdeki çayları ile sunuluyor. Tam bir İngiliz beş çayı keyfi yaşamak isteyenlere duyurulur...
Bu karnaval farklı...
Eski İstanbul'da yerleşik Rum Ortodokslarının 40 günlük 'Büyük Oruç' (Paskalya) öncesi düzenlediği bir karnaval olan Apokries geçen yıl Ahırkapı'da Armada Otel tarafından canlandırılmıştı. Karnaval bu yıl da 4 Mart Cuma gecesi, saat 20.00'de başlayacak programla yeniden yaşanacak. Katılan herkesin kılıktan kılığa girip, maskeler takarak eğlendiği Apokries karnavalı farklı bir gece geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Türk ve Rum müzikleri eşliğinde dans edip pazılı yaprak sarma, muska böreği gibi mezelerin tadına bakmak istiyorsanız haftaya cuma gecesi düzenlenecek gece için şimdiden yerinizi ayırtın derim.
Tandırın inanılmaz hafifliği
Moğol Barbeküsü konseptli restoran zinciri Go Mongo, tandoori yani tandır bölümüne yeni eklemeler yapmış. Çin ve Hint mutfağında da sağlıklı pişirme yöntemi olduğu için sıkça tercih edilen tandoori'de et ve sebzeler önce tandırda pişiriliyor ardından wok tavada sonlandırılıyor. Tavuk tikka masala, karides nawabi, somon chikna mönüdeki yeni tatlar.