Crystal, 11:11, High-End gibi mekanların yaratıcısı 909 Productions, yine farklı bir konsepti İstanbul eğlence hayatına getirdi. Bu kez İstiklal Caddesi'nde kafe, bar ve dans konseptli yeni bir mekan açtılar:
Chunk. Bu yeni konsept ne mi demek? Eğlence ve müziğe yemek eklemek demek. Galeri SALT'ın hemen yanındaki sokakta bulunan Kısmet Han'ın birinci katında açıldı Chunk. Dekorasyonu pek bir sıcak. Tuğla duvarlar ahşap kaplamalarla bütünleşmiş, tavana ise disko topu yerleştirilmiş. Zaten disko topunu görünce buranın dans edilen ve iyi müzik yapılan bir yer olduğunun sinyallerini alıyorsunuz. Mekan, 909'un diğer mekanlarının aksine erken bir saatte, saat 11.00'de açılıyor. Dedik ya, burada yemek servisi var. Dört çeşit burger bulunuyor menüde: Chunk burger, cheeseburger, dana bacon burger ve üçlü mini burger. Dilerseniz soğan, mantar gibi ekstra malzemeler de ekletebiliyorsunuz. Ana yemekler, salatalar ve tatlılar da var. Fiyatlardan örnek vermek gerekirse, çıtır soğan halkaları 6 lira, Chunk burger 14 lira. Kokteyl menüsü var, ama daha çok bira içiliyor. Bira çeşitleri de 10 liradan başlıyor. Bu arada mekanın en iyi masasının, İstiklal'i izleyebildiğiniz, cam kenarındaki masa olduğunu da söyleyeyim. Hafta sonları için rezervasyon da yaptırabiliyorsunuz. Mekanın burgerleri kadar öne çıkan bir diğer unsuru elbette müzikleri. Hafta içi house müzik çalıyor, hafta sonu ise tempo biraz daha artıyor. 11:11'den de kulağımıza tandık gelen ritimler çalıyor. Tangun, Fuchs, mekanda performans sergileyen DJ'ler. Sırf bu isimler bile Chunk'ın müzikteki iddiasını anlatmaya yeter sanırım.
Tel: (0212) 243 16 43
Kısa .... Kısa ...
Türkiye'de maalesef geleneksel Çin yemeklerini sunan çok da fazla restoran yok. İstanbul'un en eski Çin lokantasını açan ailenin yeni kuşakları işte tam bu eksiği kapatmak için yeni mekanlar açıyor. 1957 yılında, şehirdeki ilk Çin lokantasının kurucuları olan Wang ailesinin büyük oğlu İsa Wang yıllardır Feneryolu'nda Ling isminde bir lokanta işletiyordu. Şimdi kardeşi de restoran işine girdi ve İstinye'de
Wang isminde bir lokanta açtı. Noodle, dumpling, tempura gibi alışılmış yemeklerin dışında başka restoranlarda tadamayacağınız yemekler var burada. Neler mi? Örneğin karidesle doldurulmuş kalamar, siyah Çin mantarlı dana eti, kızgın çömlekte servis edilen soğan yatağında sote et ve şabu-şabu, yani Çin fondüsü...
Tel: (0212) 229 19 10
Big Chefs büyümeye devam ediyor. 2007 yılında Ankara'da açılan kafe zinciri, yedinci şubesini Kemerburgaz'da açtı. Atmosferi samimi, yemekleri lezzetli. Hazır havalar da ısınmışken bahçesinde oturup makarna şarap keyfi yapmanın tam zamanı...
Tel: (0212) 322 68 00
Bağdat Caddesi'nde bir mekan. Adı
Dardenya... Fast-food'un balıklı versiyonu. Pratik ve sağlıklı yemek yemek için keşfetmeli... Fish&chips, ekmek arası balıklar ve balık salata dışında suşi bile var.
Tel: (0216) 369 71 52