300-350 gr. haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı tahin
2 adet kuzu incik
6 diş sarımsak
7-8 adet kuzugöbeği mantarı
1 adet kuru soğan
1 avuç kapari
7-8 yaprak taze nane
1 çorba kaşığı un
Zeytinyağı
2 bardak kadar tavuk suyu
Tuz
6 adet 25x25 cm'lik tülbent
HAZIRLANIŞI
İnciklerinizin üzerine bıçakla birkaç çizik atın, biraz zeytinyağı ve tuz ile ovup çiziklerin içine sarımsakları doldurun. Sonra incikleri fırın kabına koyun ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kapalı vaziyette en az iki saat kadar pişirin. İncikler pişirken, haşlanmış nohutların kabuklarını ayırın ve blenderdan geçirin, bu sırada bir tutam tuz ve üç kaşık da tahin ekleyin. Tuzu fazla eklemeyin sosunda kapari olduğu için aşırı tuzlu olabilir. Eğer kıvamı çok katı olursa bir iki kaşık su ekleyerek macun haline getirin ve porsiyonlara ayırıp streç filme sarın (Bu şekilde derin dondurucuda da bekletebilirsiniz ilerleyen günler için.) Kuzu incikleriniz pişince etleri kemiğinden ayırın. Soğanları yemeklik doğrayın ve birkaç kaşık zeytinyağında hafif hafif terletin ancak kavurmayın. İnce dilimlediğiniz kuzugöbeği mantarını da ekleyin ve mantarlar hafif sotelenene kadar pişirin. Mantarlar yumuşayıp pişince, tavadaki hazırlığın yarısını ayırıp kenarda bekleyen inciklerle birleştirin. Bu incikli, mantarlı kısım iç dolgumuz olacak. Tavada kalan mantar ve soğana bir kaşık un ekleyin ve un hafif kavrulana kadar karıştırın. Un kavrulunca bir bardak tavuk suyunu da ekleyip hafif kıvam alana kadar karıştırın, unun bağlayıcı özelliği ile hemen bir sos kıvamına gelecektir. Karışımın altını iyice kısın ve ara ara tavuk suyu ekleyerek sosu canlı tutun. Tülbentinizi iyice ıslatın, sıkın ve tezgahın temiz tarafına doğru açın. Elinizi hafif ıslatın ve hazırlamış olduğunuz nohut macununu tülbentin üzerine bastıra bastıra açın, mümkün olduğu kadar ince bir katman elde etmeye çalışın, açarken yırtılırsa sorun değil hemen ek parça alıp yama yapın, iç harç ile doldurun ve tülbent ile dört tarafından bastırarak kapatın ve uçlarından bağlayın. Kaynar suda 10 dakika kadar pişirin ve kenara çıkarıp dinlendirin, sakın sıcakken açmayın, dağılabilir. Ilıkken tülbentten çıkarın, elinizle ortadan kırın ve üzerine sosu döküp servis edin.