Otel mutfakları genelde çok tercih edilmez. Bu tabuyu yıkmak için oteller, birbirinden iddialı ve önemli şeflerle işbirliği yapıyor. Bunlardan biri de Titanic oteller zinciri... Mutfakları, baba mesleğini sürdüren ve çok iddialı mekanlarda çalışan Abdullah Özcan'a emanet. Otel müşterileri, dünyanın farklı ülkelerinden olduğu için menüde uluslararası tatlar var. Titanic otelleri mutfak koordinatörü Özcan: "Otellerimiz uluslararası olduğu için dünyanın çeşitli yerlerinden gruplar geliyor. Biz de o gruplara, ülkelerinin mutfağına uygun yemekler üretiyoruz. Otellerimiz banket ağırlıklı. Bunların alt yapısıyla ilgili ayrıntıları gözden geçiriyoruz. Satın almadan, misafirin önüne gidene kadar bütün yemeklerin koordinasyonunu sağlıyoruz," diye anlatıyor. Otellerin restoranlarda tatlar kadar sunumlar da başarılı. Bu süreci eğlenceli hale getirmek için yemekleri misafirlerin gözü önünde pişirip tavayla sunum yapıyorlar. Ekmekler de orada pişirilip sıcak servis ediliyor. Özcan açık büfe karşısında fazla açılanlara karşı sağlıklı ürünler kullanmaya da özen gösteriyor: "İnsanlar kapıdan içeri girdikleri andan itibaren mükemmel bir hizmet akışının olması gerek. Mönülerimizde de açık açık yazıyor. Her şey çok donanımlı ve iyi bir şekilde hazırlanıyor. Misafirlerimizin rahat edebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz."
KADINLARIN BU İŞİ YAPMASI ZOR
Özcan "Aşçılık, erkek işi midir? Neden az sayıda kadın aşçı yetişiyor?" sorusuna ise ilginç bir yanıt veriyor: "Mutfakta çok fazla ast üst ilişkisi var. Kadınların bu işi yapması çok zor. Çok fazla kas gücü gerektirir. Kadınlar tabii ki bu işi yapabilir, ama sanayi tipi mutfaklarda çok zorlanırlar. Yaş olarak da mutfakta hiyerarşi var. Belirli bir yaştan sonra bu çok zor gelebilir. Mutfakta disiplin çok önemlidir." Titanic oteller zincirine 1 Nisan'dan itibaren Antalya Belek'te de bir şube katılacak.