Türkiye'de sazlı sözlü ve dansözlü eğlence her zaman tutuyor. Açıldığından beri ilk kez gittim
Arabesque'e, Çapa Group'un arabesk mekanına yani. İçerisi hınca hınç dolu. Dekorasyon pek bir şaşaalı. Bir tarafta göbek atanlar, diğer tarafta lezzetli yemekleri yiyenler... Dekorasyonu iddialı. Manzarası zaten muhteşem. Bir de bu manzara, pop art ile arabeski harmanlayınca ortaya ilginç bir sentez çıkmış: İster nargilenizi fokurdatın, ister çay bardağında mojito'nuzu yudumlayın. Menüde ana yemekte sucuk şiş, kebap şiş gibi lezzetler var. Ama esas mezeler öne çıkıyor. Nar ekşili kuskuslu yazlık tabule, ezilmiş salatalık domatesli labne, Lübnan usulü yalancı dolma gibi tatlar var. Sıcak mezeler arasında en iddialısı ise Lübnan usulü çıtır mantı. Fiks menü uygulaması var, hafta içi 150, cuma ve cumartesi günleriyse 210 TL.
Tel: (212) 231 03 56
Kısa Kısa...
Şişhane'de açılan
Cachi sevimli bir mekan. Adını Trabzon hurmasından alıyor. 'Sanatsever' olması en önemli özelliği. Zaman zaman sergilere ev sahipliği yapıyor. Mutfakta hem Osmanlı hem Akdeniz esintileri var. Maş fasulyesi ve patlıcan beğendisini çok sevdik.
'Mahalle'li artık sağlıklı besleniyor.
Sosa'nın içinde raw food, yani çiğ yemek bölümü açıldı. Bölümün şefi Elçin Oflaz. New York'ta bir Donna Karan defilesinde Demi Moore ile tanışan Oflaz, Hollywood starının güzellik sırının çiğ yemek olduğunu öğrenince işin eğitimini almış. Sosa'da masanıza bizzat gelip nasıl bir şey yemek istediğinizi soruyor. Ben kabaktan lazanya yedim ve tadı müthişti. Yaz gelmeden sağlıklı beslenmek isteyenlere duyurulur.
Ayşe Boyner de DJ'liğe başladı. Her çarşamba Nişantaşı
Den Cafe'de DJ setinin başına geçiyor. Partiler de oldukça iyi gidiyor...