Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Kullanışlı ve rahat

Terletmediği ve rahatlığı nedeniyle tercih edilen koton, renkli pantolon ve şortlarda karşımıza çıkıyor

Yaz aylarının en kullanışlı ürünleri koton pantolon, bermuda ve şortlar. Koton; yumuşaklığı, giyim kolaylığı ve özel yıkamasıyla erkeklerin vazgeçilmezi. Özellikle sıcak yaz günlerinde jeanlerin yerini tutarak serinlik sağlar. Bu özel yumuşak dokulu koton pantolonların diğer bir ismi de 'khakidir'. Jean kadar rahat, kullanışlı ve dayanıklı ama kumaş pantolon kadar klasik olmayan bir kıyafettir. Bu yaz, diğer sezonlardan farklı olarak her yerde renkli pantolon ve şortlar var. Çünkü iki sezondur çok tutulan, 'çalışan ve işçi' görüntüsü modası Amerika'da genişleyip, tüm dünyaya ulaştı. Bu rahat, kolay ve efektif pantolonlar da bu trendden doğdu. Peki bu sezon, bu renkli pantolon ve şortlar nasıl kullanılıyor? Düz kesim bermudalar spor tek ceketlerle kombinleniyor. Bir-iki sezon önce bu kombine gülerdiniz belki ama şu an o kadar çok benimsendi ki, tüm defilelerde bu görüntü uygulandı. Fakat kombinlerde dikkat etmeniz gereken noktalar var:
Şortlar düz ve klasik kesimde, ceketler ise olabildiğince ince, spor ve yıkanmış olmalı. Takım elbise ceketi bu iş için doğru değil. Keten ceketlerinizi deneyin.
Khaki pantolon ve şortların en parlak ve cesur renkleri seçiliyor. Örneğin yeşil, saks mavisi, kırmızı, mavi ve hardal gibi renkler bu sene çok moda. Geçen sezon kırmızı, kiremit renk pantolonlar hatta jeanler modaydı. Bu sezon ise yeşilin her tonu ve saks mavisini görebilirsiniz. Bu canlı renkleri, beyaz polo yaka, pike tişörtlerinizle giyin.
Pantolon paçaları hafifçe kıvrılarak giyiliyor. Tam İtalyan sahillerinden fırlamış gibi, espardil ve loaferlarla birlikte çorapsız olarak tamamlanıyor. 50'lerden bir detay olan kıvırma paçalar, yaz sahilleri, yaz partileri, tekne gezileri hatta kumsallar için çok kullanışlı ve yeni.
Yırtık, eskitilmiş, buruşuk olanları daha revaçta. 'Used' yani ağırtılmış, yıkanmış, eskitilmiş, taşlanmış, ikinci el görüntü, bu sezon tişörtler dahil her üründe kullanıldı.
Bilekten bağlı spor ayakkabılar ve botlar, şortlarla kullanılıyor. Geçen sezondan farklı olarak lastik, spor ayakkabılar dışında bilekli spor ayakkabılar çok moda ve özellikle şortlarla kombinleniyor.
Resmi giyinme tarzının bir alternatifi olarak, yavaş yavaş takım elbisenin de yerini almaya başladı koton pantolonlar. Stefanel, Gap, Vakko, Dockers, Benetton, Mavi, Gant, U.S Polo, Lacoste, Mudo, Levi's, İGS, M&S, Guess, Mango He ve Lee'de bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA