Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Yeni sezon gardırop detoksu

Kışlıklar gardıroplardaki yerlerini almaya başlarken, var olan kıyafetler arasında yeni sezona devredecek ve giymeye devam edeceğiniz parçalar neler?

Eylül ayı demek yeni sezon, yeni gardırop demek. Sizinle, önümüzdeki haftalar için derlediğim yeni sezon trendleri, defile ve vitrin yazılarını paylaşacağım. 2010-11 kış sezonu, erkek modası ile ilgili daha detaylı bilginiz olacak. Ama bu hafta sizinle gardırop detoksu yaparak, elimizdekiler ne, bir bakacağız. Gardırobunuza, yeni parçalara yer açacak şekilde, biraz nefes aldıracağız. Kışlıklarınızı yavaş yavaş çıkarmaya başlayın. Dolabınızda neler var, neler yok bir bakalım ve detoksa başlayalım.

DETOKSTAN KURTULAN PARÇALAR

Siyah kısa deri ceketler: İki sezondur severek kullanıyoruz. Bu sezon yeni formda havacı, yakaları yünlü deri ceketler var ama siyah, kısa, dar deri montlarınızı giymeye devam edebilirsiniz. Çünkü çoğu koleksiyonda, bu sene bu montların yine üretimi yapılmış.
Boyna doladığınız kalın kaşkollar: Trend oldu; yaklaşık beş sezondur boynumuza bir şeyler doluyoruz. Bu sene biraz daha kalınlaşarak gelen kaşkollar var. Çember şeklinde örülmüş. Siz elinizdekileri dolamaya devam edin çünkü kaşkol modası devam ediyor.
Bilekli botlarınızı, fermuarlı ya da bağcıklı fark etmez, giymeye devam. Bu sene postalları ve bilekli botları her yerde göreceksiniz. Dar paça pantolonların moda olmasıyla rahatça giyilen bu botlar, militer trendiyle birlikte aynen devam ediyor. Kahve, devetüyü, haki yeşil renkler ise yeni.
Pardösüler, özellikle devetüyü renkte olanlar, bu sene daha da revaçta.
Yelekleriniz eğer yünlü, kaşe kumaştan ise kışın giymeye devam. Özellikle gri, lacivert renkte olanlar tercihimizdir.
Dar paça pantolonlarınızı bilekli botlarla ve mokasenlerle giymeye devam edin. Bol inen, pilili pantolonları erkeklerde bu sene çokça göreceğiz fakat dar paçalar da tedavülden henüz kalkmıyor.
Mokasen ve loaferlarınızı kutularından çıkarın ve parlatın. Beyefendi görünümü bozmadan özellikle ofiste rahatça kullanmaya devam ediliyor. Jeanlerle bile giyiliyor artık.
Yünlü bol kazaklar: Bu sene yine çok moda. Herkesin dolabında bulunan saç örgüsü ya da el örgüsü kazak ve hırkalarınızı havalandırın ve dolabınıza asın. Ne kadar kaba görüntülü, o kadar iyi.
Fedora şapkaların kışlık versiyonları takılıyor. Yazlık hasırlardan sonra şimdi de yün, kaşe ya da keçe olanları baş tacı yapın. Kemerlerinizi de her renkte hazır tutun.

DETOKSTAN KURTULAMAYAN PARÇALAR:

Bir an önce dolabınızdan yollamanız gereken, yerlerine yenilerinin gelmesi için kaldırılması ve elden çıkarılması gereken ürünler...
V yaka tişörtleri, önü büyük fontlarda yazılı, sayı baskılı basketbol tişörtlerini, çok dar kesimli, çok sıkı bisiklet yaka, kalın yakalı tişörtleri elden çıkarın. Bol kesim, rahat, belki tek cepli, geniş bisiklet yaka, ince penyeli, dökümlü kısa ve uzun kollular kalabilir.
Dört cepli montlar, motorcu montlarının ve marin montların modası geçti. Ya kısa havacı montlar ya da uzun, askeri pardösü-kabanlar var şimdi. Özellikle jean ceketler ve ekose gömlekler yerine jean gömlekler çok moda.
Kasket, bere out; yünlü fedora şapkalar in.
Düşük belli bol 'baggy' jeanler out. Yırtık jeanler de çok fazla görüldü, zımbalar ve fermuarlar da öyle. Daha yeni görüntüler için bu ürünleri kaldırın.
İki renkli, alt tabanı kalın beyaz spor ayakkabılar, Lanven'den Zara'ya kadar her markada satıldığından, artık almayın ve giymeyin. Bilekli postallar ve bilekli kaba botlar ya da iki renkli mokasenleri tavsiye ederim.
Şal yaka kazaklar, boğazı kruvaze kapanan kazaklar ve balıkçı yaka dar trikolar ve önü baskılı V yaka trikolar artık çok görüldü. Saç örgüsü kalın hırka ve süveterlere geçin.
Enine çizgi, marin çizgili tişört ve trikoları kaldırın. Modası hızlı geldi çabuk bitti. Yerine mozaik desenler, dijital baskılar ve mermer desenler in.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA