Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Moda Haftası'nın erkekleri

Geçen haftalarda yazdığım Londra, Milano, Paris erkek koleksiyon sunum ve defilelerinden sonra sıra geldi İstanbul Moda Haftası'nın (IFW) erkeklerine. Geçen sezon yapılan IFW'de biraz daha fazla erkek koleksiyonu görme fırsatı bulmuştuk. Niyazi Erdoğan, Avva ve Giovanni Gentile sadece erkek koleksiyonlarını tanıttı ama bu sezon örneğin Tween ve tasarımcı Hatice Gökçe, moda haftası defilelerinde yoktu. Niyazi Erdoğan, her sezon merakla takip ettiğim tasarımcılardan biri. Çok özgün, iddialı koleksiyonlar yapıyor. 'Sünnet' ve 'Dolmuş' geçen sezonlardaki koleksiyon konseptleriydi ve çok ilgi çekiciyidi. Niyazi bu sezon ise karşımıza bir kapsül koleksiyonla, daha doğrusu bir prezantasyonla çıktı. Yine orijinal bir sunum yaptı. Barış Çakmakçı kreatif direktörlüğünde, yedi ana görüntü ve kombinlerden oluşan 'Gece' konseptli, yine hikayesi olan bir sunumdu: 'Her karanlık gecenin sonunda aydınlık bir sabah vardır.' Erdoğan'ın 2012-2013 sonbahar-kış koleksiyonunun çıkış noktalarından biri bu sözdü. Tasarımcı, koleksiyonun temasını ise şöyle anlatıyor: "Yaratıcı insanların kaygıları, krizleri ve bulanık dönemleri olması doğaldır. Bu süreçlerin sonunda hep daha iyi işlerin çıktığına inanmaktayım." Avva, solo defile yapan diğer bir erkek hazır giyim markasıydı. Çok çeşitli ve geniş bir koleksiyondu. Aksesuarlar, özellikle deri çantalar, trikolar ve ceketler en çok göze çarpanlardı. 2012-13 kışının teması, evrenin oluşumunu sağlayan enerji, evrenin şifrelerini deşifre etmek isteyen erkeklerdi. Dediğim gibi ceketler çok çeşitli ve efektifti. Rahat hareket etmeye izin veren hırka gibi astarsız yünlü ceketler, içi yakasından triko çıkan ceketler, yağmurluk kumaşından yapılan ceketler, kolu yamalı ceketler vardı. Flanel oduncu gömlekler, kareli, kaşe gömlek-montlar, balıksırtı yünlü gömlekler, kapitone deri eldivenler ve erkek çantaları çok yeniydi. Avva'nın gelecek kış renkleri siyah antrasit, bordo yeşil ve mordu.

BAŞARILI İŞLER
Studio Kaprol by Coke Design, Arzu Kaprol mentorluğunda, farklı disiplinlerde uzmanlaşmış genç tasarımcıların çalışmalarını sunma imkanı buldukları özel bir defileydi. Bu defilede erkek koleksiyonunu gösteren Tuna Turan'dı. Her sezon özgün ve orijinal ürünler sunuyor. Hatta kendi solo defilesini bile yapacak donanımda olduğunu düşünüyorum. Detaylar ve özgünlük göze çarpıyordu. Ayrıca aklımda kalan Atıl Kutoğlu koleksiyonunun arasından çıkan erkek trikolarının güzelliği, renkleri ve açık mavi napasıydı. Kutoğlu'nun bu sezon erkek kombinleri daha ilgi çekiciydi. Hemen özel olarak erkek koleksiyonu yapmaya başlamalı. Ve ayrıca Tuba Benian'ın yine az ama öz, binicilik ve orta çağ konseptli erkekleri de gelecekte çoğalması gereken koleksiyonlardandı. Çünkü Türkiye'de özellikle erkek tasarım ve tasarımcılar adına maalesef böyle bir açık var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA