Konak Belediyesi yemekhanesi Boşnak yemeklerine ev sahipliği yaptı. İzmir Boşnak Derneği'ne üye 100 kadın, belediye yemekhanesindeki şölenle Boşnak mutfak geleneğini yeni kuşaklara aktardı. Bir yandan hamur açan, bir yandan halay çeken kadınlar keyifli bir gün geçirdi. Boşnak böreği (pita), geleneksel kaymaklı biber (soka) ve vazgeçilmez tat kaçamak (puro), Boşnak Mutfağı Tanıtım Şöleni'nin öne çıkan yemekleri oldu. Toplumların kültürlerini yaşattığı sürece geleceğe koşabileceklerini vurgulayan Başkan Hakan Tartan, insanlık dramlarını unutturmayacaklarını, kültür ve gelenekleri yaşatacaklarını vurguladı. Dernek Başkanı Hamza Yavuz da isteyenlere püf noktalarını gösterdiklerini söyledi, Tartan'a teşekkür etti.