'de son hafta sonu

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 24.06.2010 11:46
    Güncelleme : 24.06.2010 11:46

ye girişte ikinci aşama olan (), hafta sonu yapılacak iki oturumla tamamlanacak.

, (), Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da düzenlenecek. Hafta sona Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) gerçekleştirilecek.

LYS-3, 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soruya 85 dakika, Coğrafya-1 testinde 24 soruya 35 dakika cevaplama süresi verilecek.

LYS-3'e yaklaşık 635 bin aday katılacak. Sınav, 2 bin 22 binada, 30 bin 557 salonda yapılacak ve 92 bin 515 kişi görev alacak.

LYS-2 ise 27 Haziran Pazar günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.

LYS-2'ye 276 bin 900 aday katılacak. Sınav 891 binada, 11 bin 770 salonda gerçekleştirilecek ve 38 bin 252 kişi görev alacak.

Sınavlarda her test için ayrı soru kitapçığı bulunacak ancak tek cevap kağıdı kullanılacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanırken ve diğer teste ait soru kitapçıkları dağıtılırken ara verilmeyecek.

ÖSYM, geçen hafta sonu, LYS-1, LYS-4 ve LYS-5 oturumlarını yapmıştı.

LYS PUANLARININ HESAPLANMASI

LYS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların katıldığı her sınavda yer alan testler için ayrı ayrı standart puan hesaplanacak.

LYS'de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Sınav sonuçlarının 15 Temmuza kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlar adaylara internetten duyurulacak. Sınava giren ve sınavı geçerli sayılan tüm adaylara LYS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın her testteki doğru ve yanlış cevap sayısı, LYS puanları, OBP ve AOBP'leri, yerleştirme puanları ve başarı sıraları yer alacak. Sınav sonuç belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayacak olan puanları yer almayacak.

YGS ve LYS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirme merkezi olarak yapılacak.

Etiketler : , , , , ,

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Eğitim Haberleri
Diğer Eğitim Haberleri
Hedefi belirlemek başarıyı getiriyor
Karne için son iki gün
"Birinci tercihinden sınava girilecek"
"Soruların net yüzde 20'sini cevaplayan üniversiteli"
LYS'ye geri sayım başladı
Ankara Valiliği'nden LYS önlemleri
'SBS kalksın, çocuklar mutlu kalsın'
'Hızlı okuyan' kazanıyor
59 yaşında ikinci üniversitesini bitirdi
Uzmanlar: Türkçe'de bir soruda anlam hatası var
Seviye Belirleme Sınavı sona erdi
"6. sınıflar dikkatli olsun"
Antepli öğrencilerin tango sevgisi
"Sınavın iptali söz konusu değil"
Okulu 'asan'lara yakın takip
Üniversite kontenjanlarında artış...
LYS adaylarının dikkatine!
Ermeni okulunda bir ilk
Aydın Üniversitesi Techno Center kurdu
Okul bahçelerinden 'Meyve bahçelerine'
Özel üniversiteler fiyat düşürecek
Doğuş'a eğitimde kalite belgesi
Hamoğlu yerine yeni hayırsever
Yıldız Teknik'ten miniklere bilim okulu
7. sınıfların SBS heyecanı sona erdi
Hastanede SBS'ye girdi
8. sınıfların SBS heyecanı sona erdi
MEB 9 bin 599 öğretmen atadı
21 ülke madalya almaya hak kazandı
Öğrenciler hafta sonu sınavda
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol