-
Türk yemekleri arasında ağır ve yağlı olanlar var. Bunların hepsini daha sağlıklı hale getirmek mümkün mü?
- Elbette mümkün. Mantıyı tam buğday unu ile hazırlayıp, içine kıyma yerine buğday eti kullanabilirsiniz. Gaz yapmayan kuru fasulye yapmak bile mümkün.
-
Bunun için ne yapmak gerekiyor?
- Baklagilleri çok uzun süre suda bekletmenize gerek yok. İçine bir parça karbonat ekleyebilirsiniz. Gaz sorunu içinse çözüm baharatlar. Kimyon ve kekik gibi baharatlar gaz sıkışmasını engeller.
-
Whole food beslenme şeklinde kızartma var mı?
-Hayır, aslında suda haşlama yerine bile buharda haşlamayı tercih ediyoruz. Kızartma çok sağlıksız. Çorba yaparken bile soğanı yağda çevirmeyi önermiyorum. Onun yerine tüm malzemeleri aynı anda koyup pişirebilirsiniz. Ya da soğanı tavada yağsız çevirebilirsiniz.