Mall Of İstanbul, Vialand Tema Park ve Aqua Florya'da üç şubesi bulunan Nossa Cafe&Brasserie'nin mutfak koordinatörü Yıldırım Beyazıt Serim; 24 yıldır bu işle uğraşıyor. Dünya mutfakları ile ilgili araştırmalar yapan, il il Türkiye'yi gezerek bölge mutfakları konusunda bilgiler edinen Serim'le; mesleğini ve Nossa Cafe&Brasserie mutfağını konuştuk.
Nossa Cafe&Brasserie'yi diğer restoranlardan farklı kılan nedir? Bizim farkımız; kaliteli ürünü, doğru şekilde ve insan sağlığını önemseyerek sunmamız. Güney Afrika'da yetişen, kansere birebir faydalı olan kinoa baharatına mönümüzde yer verdik. Günlük, taze olarak hazırladığımız salata soslarımız var. Çölyak hastalara için glutensiz ürünler sunan bir mönümüz de bulunuyor.
GÖZE HİTAP ETMELİ
Mönünüzü hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz? İlk önce göze hitap etmemiz lazım, yemek mideye inerken ilk önce gözden geçiyor. S0unum kadar yemesinin de kolay olması, lezzetlerin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor. Yemeğin yanındaki garnitürler mideyi yormamalı, birbirini tamamlamalı.
Mönü değişiklikleri ne sıklıkla gerçekleşiyor? Mönümüz altı aylık bir dönemde, müşterinin beklentisine göre değişkenlik gösterebilir ama yüzde 80'lik kısmı sabit kalır.
En çok hangi lezzetler beğeniliyor? Cheesecake'lerimiz katkısız ve el yapımı olduğu için çok beğeniliyor. Suflemiz, ılık karamel soslu çikolata bombesi, ekşi maya ile yapılmış pizzalarımız da tercih ediliyor. Tava yemeklerimiz de seviliyor.
Mönüye hangi ürünü koyup koymayacağınıza nasıl karar veriyorsunuz? Ben 42 ülke dolaştım. Bu ülkeleri dolaşırken mesleğimle ilgili araştırmalar yaptım, notlar aldım ve geniş bir arşiv oluşturdum. Bizim meslek de doktorluk gibi değerlidir. Sürekli araştırma yapmanız ve kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekiyor. Şu anda bütün imkanlar mutfaklarımızda var. Teknoloji ve internet sayesinde bütün dünya elinizin altında... Sosyal paylaşım siteleri ile de dünyadaki şeflerle iletişim kurarak bu işi takip edebiliyorsunuz.
SEDA BOSTANCI