Tavuklu salata
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk.
Tavuk göğüslerini haşlayın ve didikleyin. Domatesleri ikiye bölün, göbek salata ve salatalıkları ince ince kıyın. Haşlanmış buğday ile biraz tuz koyup, karıştırın. Hepsini harmanlayıp, zeytinyağı ve nar ekşisini de ilave edin. Üzerine nar tanelerini koyup, taze karabiberle tatlandırın.
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 adet salatalık
1 su bardağı haşlanmış buğday
250 gram kiraz domates
Yarım göbek salata
2 yemek kaşığı nar
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze karabiber
* * *
Mercimekli köfte
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk.
Mercimeği haşlayın, suyunu iyice süzün ve sıcakken bulgurla karıştırın. Soğan ve sarmısağı rendeleyip, kıymayla karıştırın. Tuz ve baharatları da koyup, ekmek içi ve yumurtayı yedirin. Mercimekli bulguru da ekledikten sonra zeytinyağı ile yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın ve çok az yağlanmış teflon tavada ızgara gibi pişirin.
Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı ince bulgur
1 küçük boy soğan
4 diş sarmısak
300 gram dana kıyma
1 yumurta
3 yemek kaşığı çekilmiş ekmek içi
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
* * *
Portakallı hafif kek
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 45 dk.
Yumurta, tarçın, şeker ve vanilyayı çok iyi çırpın. Portakal suyunu sıkıp, karıştırın. Portakal kabuğu rendesini de ilave ettikten sonra yağı, unları ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra hafif yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Malzemeler
1 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı normal un
Yarım su bardağı esmer şeker
3 yumurta
1.5 su bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı fındık yağı