Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp, iri iri doğrayın. Domatesleri ikiye bölüp ekleyin. Havucu kalın rendeleyin. Bulguru haşlayıp koyun. Peyniri de ilave edin. Sosunu ayrı bir kapta hazırlayın. Nar ekşisi, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Salataya sosu döküp karıştırın. Portakalı ince ince dilimleyin ve salatanızın üzerine koyun. İsterseniz taze karabiberle tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
* 1 adet portakal
* 1 büyük demet Akdeniz yeşilliği
* 1 kase tulum peyniri
* 1 kase kiraz domates
* 1 adet rendelenmiş havuç
* 2 yemek kaşığı haşlanmış ince bulgur
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 limon suyu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Tazekarabiber
* * *
Aşk pastası
Keki ikiye bölüp, süt ve kahve karışımıyla ıslatın. Süt, şeker ve unu koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilya ve kakaoyu ekleyin. Kekin ortasına krema ve damla çikolata koyup, kekin diğer yarısını üzerine kapatın. Pastanın üstüne de krema sürüp, damla çikolata ile süsleyin.
Malzemeler
* 1 adet kalpli pasta keki
* Yarım litre süt
* 2 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1.5 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı damla çikolata
* Keki ıslatmak için:
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 tatlı kaşığı granül kahve
* * *
Fırında bütün piliç
Pilici temizleyip, yıkayın. Fırın tepsisine koyun. Patatesleri soyun, bütün bütün koyun. Havuçları halka halka doğrayıp ilave edin. İnce kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyin. Hepsini harmanlayın. Baharatları ve tuz koyun. Yağ ve az miktarda sıcak su ekleyip, 190 derece ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Nar gibi olana kadar pişirin.
Malzemeler
* 1 bütün piliç
* 10 adet küçük boy taze patates
* 2 adet havuç
* 6 adet taze soğan
* 10 dal maydanoz
* Tuz 4 Zeytinyağı
* Taze karabiber
* Tatlı kırmızıbiber
* 1 yemek kaşığı kekik