ÇIRPILMIŞ YUMURTA: Üç adet yumurtayı, bir kâsenin içine kırın. Daha sonra, bir tutam tuz ve karabiberle, bir kaşık süt ekleyin. Karışım iyice kabarana kadar çırpın. Tavaya yağ koyduktan sonra, orta ateşte ısıtın ve kâsedeki yumurtaları boşaltın. 30 saniye içinde, katılaşmaya başlayacak karışımı hafifçe karıştırın. Tam kurumadan, soğuk bir tavaya alın ve bir süre daha karıştırın.
FIRINDA YUMURTA: Zeytinyağı ile yağladığınız bir tavayı, 375 derecede ısıtılmış fırına koyun. Fırın ısındıktan sonra, çıkardığınız tavaya; domates, sucuk ve benzeri malzemeleri koyup, tavayı tekrar fırına sürün. Sonra, tavaya iki yumurta kırıp, tuz ve biber ekleyin ve tekrar fırına sürün. Beş dakika boyunca pişirin.
SUDA YUMURTA: Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Daha sonra, suya iki yemek kaşığı beyaz sirke ilave edin. Suyu karıştırarak döndürün ki, koyacağınız yumurta dağılmasın. Yumurtayı suya ekledikten sonra, iki dakika bekleyin. Yumurtanızı, bir kevgirle aldıktan sonra, fazla suyunu peçeteyle süzdükten sonra yiyebilirsiniz.