Onunla iletişim kurmalısınız!

* Soru: Dört yaşında bir kız çocuğum var ve olur olmaz her yerde mastürbasyon yapıyor. Ona nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum. Bu konuda ne yapmalıyım? Y.U./İzmir
Çocukların merak duygusundan ve cinsel organlarını keşfetme dürtüsünden dolayı, cinsel organlarıyla oynayarak kendilerini uyarmaları sık rastlanan bir durumdur. Ancak aileler, bu manzarayı görmekten pek hoşlanmaz. Anne-çocuk ilişkisi çok iyi değilse, çocuk enerjisini yeterince harcayamıyor ve yaşıtlarıyla ilişki kuramıyorsa mastürbasyon yapabilir. Ebeveynler bu duruma çok sert tepki gösterip, çocuğu cezalandırma yoluna gidiyorlarsa, çocuk ilgiyi üstünde topladığı için bu durumu sürdürmeye devam edecektir.

Yardım alın!
Size tavsiyem, durumu bir süre görmezden gelip çocuğunuzla aranızdaki ilişkiyi gözden geçirmeniz ve uzmandan yardım almanızdır.

Cinsel hayatınızı renklendirin!

* Soru: Ben evli bir erkeğim ve dokuz aylık oğlum var. Çocuktan önce seks hayatım düzenliydi. Şimdi erken boşalma problemi yaşıyorum. Ne yapmalıyım? V.F./ İzmit
Doktorunuz aksini belirtmediği sürece doğumdan bir süre öncesine kadar cinsel ilişkiye girmeye devam edebilirsiniz. Doğum yapmak kadının fizyolojisinde belirli oranda değişime yol açar.

Aşk oyunları
Ruhsal olarak da eşinizin hamilelik dönemi ve doğum sonrasında yaşayabileceği birtakım ruhsal değişimler olabilir. Bu nedenle cinsel ilişki grafiği değişiklik gösterebilir. Erkekler eşleri hamile olduktan veya doğum yaptıktan sonra kendi içlerinde farklı ruh halleri yaşayabilirler. Doğum yapan ve artık anne olan eşe karşı duygulanımları değişebilir. Bu nedenle erkeklerde erken boşalma ya da sertleşme bozukluğu baş gösterebilir. Seks hayatınıza renk katacak fanteziler kurmanız, değişik aşk oyunlarını denemeniz, eşinizden cinsel ilişkiyi başlatıcı olmasını istemeniz veya ön sevişmeyi uzatmanız işe yarayacaktır.

Konu hassas ama üzülmeyin!
* Soru: Ben 24 yaşındayım. Erken boşalma sorunuyla uğraşıyorum. Bekarım ve hastaneye gitmeye de utanıyorum. Sizce ne yapmalıyım? D.T./Osmaniye
Erken boşalma erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluğudur ve her zaman tedavisi vardır, rahat olun. Ancak biliyorsunuz ki, erkekler için cinsellik hassas bir konudur ve bunu gurur meselesi yapmak sorunları ağırlaştırabilir. Sorunu kafanıza takmayın.'Erken Boşalmanın Üstesinden Gelmek' adlı kitabımı edinip, içindeki alıştırmaları uygulamanız da sorunun çözümünde faydalı olacaktır.

Sorununuzun birçok nedeni var
* Soru: Ben üç yıllık evliyim, her gün mutlaka iki kere eşimle cinsel ilişkiye giriyoruz. Sürekli başka kadınlarla da seks yapıyorum. Ne yapabilirim? R.T./Ankara
Yaşadığınız sorunun pek çok nedeni olabilir ve bu konuda bir cinsel terapistten yardım alabilirsiniz. Ancak kendi başınıza sorunun üstesinden gelmek istiyorsanız, öncelikle evlilik dışı ilişkilerinizi hayatınızdan çıkarmalısınız. Eşinizle bir süre penis-vajina birleşmesi dışındaki cinsel yakınlaşmalarınızı artırarak, zevk alma ve zevk verme çalışmaları yapabilirsiniz. Cinsellikten beklentilerinizi konuşarak, ikinizin de zevk alacağı bir hale getirebilirsiniz.

kalan karakter 460

sera83 sera83 // İSTANBUL

Bazende annae babalarımız çocuların olduğu yerlerde dikkatli olmayarak ilişkiye girebiliyorlar.Bu da çocuğu etkiliyor bence.Ya da gece televizyon izlemelerine ve bazı onlara uygun olmayan programları da izlemeleri onları etkiliyor.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 01.05.2010 21:51

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Sağlık Haberleri
Diğer Sağlık Haberleri
Hepatit B Türkler'e diş fırçası ve tıraş bıçağından bulaşıyor
Meyve bulamazsanız suyunu için
Dikkat stres 'Burn Out Sendromu'na yol açabilir!
İlacı koruyucu olarak kullanmak doğru değil!
Atatürk bugün siroz olsa kesin ölmezdi
Balla gelen mucizevi güzellik!
Cinsel isteği azaltan ilaç yok
'Beni işe alın' diyen saç tüyoları
Cilt problemlerine özel medikal makyaj
Güzelliğiniz için
2012 yılında Hepatit B tüm dünyada frenlenecek!
Sağlık deposu: Maydanoz!
Öğrenme bozukluğu olan çocuğa özel eğitim verin!
13 milyon kişinin hayatını kurtardım
Kirli havada egzersiz olmaz!
Başkalarının hislerini öğrenme zamanı geldi
Eğlence zamanıı
Çocuklar için...
Daha keskin bir hafıza için kafein ve yosun şart
Gençliğin gizli formülü kırmızı şarabın içinde!
Check-up yaptırın kışa iyi hazırlanın
'İdrar yolu iltihabı' kadınları vuruyor
Domuz gribiyle savaş için Ekinezya desteği
Erkeklerin bakım sorunlarına pratik çözümler
Uykusuz gecelerin çaresini ilaçlarda aramak faydasız
Kondom ne zaman takılır?
Sivilceye su bazlı ürün kullanın
Hamilelerde ilk üç ay hassas dönemdir, dikkat edin!
Düzenli bir uyku için her gün aynı saatte uyanın
Kışa girerken enerji depolayın...
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol