Fırında domatesli bonfile
* 1 kg. bonfile parça
* 4 adet domates
* 4 diş sarmısak
* 4 dal fesleğen
* 3 dal frenk soğanı
* Tuz
* Taze karabiber
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Domatesleri küp küp doğrayın. Sarmısakları da küçük küçük kıyın, domateslerle karıştırın. Yağıda ekleyin. Bonfileyi ısıya dayanıklı bir kaba alın. Domatesli karışımı bonfilenin üzerine dökün. Tüm malzemenin üzerine tuz ve taze karabiber serpin. Fesleğen ve frenk soğanını da kıyıp ekleyin. Daha önceden ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Çörek otlu tepsi böreği
* 3 adet yufka
* 250 gr. lor peyniri
* 100 gr. dil peyniri
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 1 kase su
* 2 yemek kaşığı fındık yağı
* 1 yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı çörek otu
Lor peynirini dil peyniriyle harmanlayın. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın, peynirli karışıma ekleyin. Suya biraz yağ ekleyin. Yufkaları tepsiye dizin. Tek tek dizip malzemeyi koyun, katlaya katlaya hepsini sarın. En üste yumurta sarısı sürün. Üzerine çörekotu serpin. 180 derece ısınmış fırında 45 dakika pişirin.
Yaz teknesi
* 1 kase çilek
* 250 gr. kiraz
* 2 dilim karpuz
* 2 dilim kavun
* 1 kase yabanmersini
* 1 çay bardağı taze portakal suyu
Meyvelerin hepsini küp küp doğrayın. Kirazların çekirdeklerini çıkarıp, ikiye bölün. Yabanmersini zaten küçük olduğu için bölmenize gerek kalmayacaktır. Bütün meyveleri portakal suyuyla karıştırın. Bir adet iri kavunu ikiye bölün, içini oyup, tekne şekline getirin. Hazırladığınız meyveleri kavunun içine koyun. Arzu ederseniz üzerine vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.