Annelerden doğal doğum hikayeleri...

Çocuğunu dünyaya getirmek için gün sayan anne adaylarının aklını en çok kurcalayan soru; nasıl doğum yapacaklarıdır. Kimi son anda yaşayacaklarından korktuğu için sezaryani seçer, kimi de her şeye rağmen bebeğini normal yolla dünyaya getirmeyi tercih eder.

DOKTOR DEĞİŞİMİ
Kuraldışı Yayınları'ndan çıkan; Şebnem Susam-Sarajeva'nın derlediği 'Doğal Doğuma Doğru-20 Anneden Normal Doğum Hikayesi' adlı kitap, bebeğini normal yollarla hayata getirmeyi tercih eden kadınların yaşadıklarını anlatıyor. Kitaptaki hikayeler çok çeşitli... Her birinde hamileliğin ve doğumun yeni bir yüzü çıkıyor karşınıza, yeni şeyler öğreniyorsunuz. Hikayelerin kahramanlarının ortak noktası ise, Türkiye gibi sezaryen oranının yüzde 60 ile 80 arasında değiştiği bir ülkede yaşayıp da doğal bir doğum yapabilmek için pek çok şeyi göze almış olmaları. Böyle bir doğumun hem kendileri hem de bebekleri için en iyi başlangıç olduğuna inanan anne adayları bu amaçla okumuşlar, araştırmışlar, gerekirse birkaç defa doktor değiştirmiş, son dakikada bir hastaneden öbürüne geçmişler.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Sağlık Haberleri
Diğer Sağlık Haberleri
Mavi bebeklere erken teşhis
Dahilik mi yoksa bir hastalık mı?
Azı yarar fazlası zarar
Atlarla dans
Hamilelikte bacak sağlığına dikkat!
Saç dört yılda bir yenilenir
Sağlıklı Yemekler
Panik atak başarılı kadınları buluyor
Topuklu ayakkabı giymek eziyet olmasın!
Ramazan'a özel ürünler
Çorbanız soğuk çayınız mutlaka tarçınlı olsun
Ramazan'da cinselliği yaşamak günah değil
Uzlaşmayan çocuk dışlanır!
Regl uzuyor, tüy çıkıyorsa...
Hurmalı çikolata
Pekmezle tahinin buluşması
12 yaşını geçen çocuklar hafta sonu oruç tutabilir
İftar için günün önerileri
Ferahlamanız için
Gıda güvenliğiniz için 9 altın öneri
En serin pasta
Serinleyeyim derken ateşiniz çıkmasın!
Diş fırçalamak orucu bozmaz!
Kalbinizi korumak elinizde
Nefesle kanser testi yapılacak
Sıvı dengesine dikkat!
Sevgiye dayalı bir ilişki şart!
Üzümsü meyve kalbin dostu
Hayaleti birlikte kovun!
Çorbada kepek sahurda peynir
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol