Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uykusuzlar için tv rehberi

Geçen hafta Yeni Aktüel dergisinden Emre Ünsallı arayıp, "Yüksel Bey, malum, havalar sıcak, kimse uyuyamıyor. Uykusu kaçanlar için gece yarısından sonraki programları kapsayan bir TV rehberi hazırlamak istiyoruz. Yardımcı olabilir misiniz?" dedi. Hemen kolları sıvadım. Ama bir yandan da kendime kızdım, "Böyle faydalı bir rehberi ben niye düşünemedim" diye... Bu haftaki Yeni Aktüel'de yayınlanan yazım aşağıda. Rehberlik hizmetinin sadece dergi okurlarıyla sınırlı kalmaması için yayınlıyorum. Şu mübarek günlerde "Yüksel Aytuğ Hayratı" niyetine... Benim derdim uykusuzluk değil, ekmek parası... Keşke ben de uykusuzluk çekebilsem de, ekran başında daha fazla kalabilsem. Benim mücadelem, uykuyu gözlerimden kovalamakla... Efendim, malum sıcak ve nem oranı yüzünden kirpiklerimiz birbirine kavuşmaz hale geldi. Eh bir de araya Ramazan girince, "televizyon nöbetini" sahura bağlamak farz oldu. Peki sabaha kadar televizyonlarda ne var, ne yok? Büyük kanallardan başlayalım: Ramazan nedeniyle "tüm gün reyting oranlarını" yükseltmek isteyen büyük kanallar, reyting yarışını sadece prime time ile sınırlı tutmayıp, gece yarısından sonraya da yüklenmeye başladılar. Bu nedenle sahur programları başlayana kadar ekranda pek çok kaliteli film bulmak mümkün. Ağırlıklı olarak dini konuları içeren ya da tarihi olayları betimleyen filmler yayınlanıyor. Ama televizyonda ilk kez gösterilen çok sayıda kaliteli sinema yapımına da rastlamak mümkün. Özellikle atv'nin gece yarısından sonra yayınladığı filmlere göz atmakta fayda var. Kanal D ve tv8 de sabaha karşı iyi gerilim filmleri yayınlayan kanallardan.

"EVCİLİK OYUNU" TEHLİKESİ
Eğer "kafayı süzmek" biraz "laylaylom" takılmak istiyorsanız, Show TV'nin "Evcilik Oyunu" birebir. Yalnız, evlenmek üzere olan çiftlere bu programı pek tavsiye etmiyorum. Zira sabaha varmadan evlenme kararından vazgeçebilirler. Kavga etmek için bahane arayan çiftler de bu programdan kendilerine bolca "esin kaynağı" bulabilirler. Canınız eğer adam gibi bir stand-up çektiyse, adresiniz Flash TV olmalı. "Rüyanız Hayrolsun" sadece rüya yorumlayan bir program gibi görünse de, sunucu hanımefendiler çoğu kez kendilerini aşıyor ve Cem Yılmaz'ı hasetten çatır çatır çatlatacak hallere giriyorlar. Ama Cem'den tek farkları, güldürdüklerinin farkında olmamaları!.. Bir de saat 03.00 ile 06.00 arasında yayınlanan bu programa bağlanıp, gördükleri rüyaları yorumlatan insanların ne zaman uyuyup da rüya gördüğünü doğrusu çok merak ediyorum.

KAHKAHAYA GEL
TRT 1'de ise Bizim Evin Halleri, Yedi Numara gibi efsane dizilerin eski bölümlerini yakalamak mümkün. Star, Nihat Hatipoğlu'na kadar "Haneler" gibi komedi programlarına ağırlık veriyor. Fakat "Yaban"a atılacak kahkahaların, komşuları uyandırma riski var. atv; Şen Yuva, Yahşi Cazibe, Avrupa Yakası ve Çocuklar Duymasın'ın eski bölümlerini zaman zaman bu kuşakta yayınlıyor. Uykuya dalmanın en keyifli yolunun gülerken sızıp kalmak olduğunu düşünenler için atv iyi bir alternatif. CNBC-e'de Jay Leno Show'un en seçme bölümleri yayınlanıyor. Adam bir dil sihirbazı. Her gece mutlaka göz atılmalı derim.

UYKU İLACI NİYETİNE
Ve benim favorilerim: Discovery Channel, National Geographic, History Channel (Keşke yayını 02.00'de bitmese) ve Biography Channel. Günlük hayatın stresini vantuz gibi emen bir doğa belgeselinden daha iyi insanı uykuya ne hazırlayabilir ki? Ya da "Evrenin Sırları"na dalıp, gezegenlerin. kara deliklerin, süper nova'ların arasında kaybolmak. "Ölümcül Av"da Kuzey Buz Denizi balıkçılarıyla yengeç avına çıkmak. Ayı Greese ile Amazon'da hayatta kalmaya çalışmak. "Mucize Kurtuluş" ta hayretten donakalmak. Ya da "Köpeklere Fısıldayan Adam" Cesar Millan ile tüylü dostların gizli evrenini keşfe çıkmak... Veya "360 Derece Patton" ile savaşın dehşetini görüp, daha barışçıl bir dünyaya uyanmayı umut etmek... Yazarken bile gözlerim kapanıyor. Bana müsaade...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA