Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu dizi iyi iş yapacak

Eskiden yapımcılar pahalı prodüksiyon gerektirdiği için dönem dizilerinden ve filmlerinden bucak bucak kaçardı. Ama son dönemde televizyonda birbirinden güzel nostaljik diziler izlemeye başladık.
Kervana son olarak atv'nin Her Şeye Rağmen dizisi katıldı.
Dönem dizilerinin ve filmlerinin en başarılı yapımcı-yönetmenlerinden Tomris Giritlioğlu, yine müthiş bir proje tasarlamış. Şükrü Avşar'ın usta yapımcılığı ve Ümmü Burhan'ın titiz yönetmenliğiyle ortaya gerçekten de güzel bir dizi çıkmış.
Tomris Giritlioğlu, işlediği dönemlerin siyasi ve sosyal fonunu çok başarılı kullanıyor. Öndeki aşk-intikam hikayesi, gerideki sosyal doku ile birleşince ortaya belgeseldrama tarzında yapımlar çıkıyor. Bu kez de 40 ve 50'li yılların, siyasi ve sosyal yapısı hakkında özellikle yakın tarihe duyarsız gençleri bilgilendirecek çap ve nitelikte bir eser yaratılmış.
Çevre düzenleme, dekor, aksesuvar ve özellikle de kostümler tek kelime ile kusursuz. Yönetmen Ümmü Burhan televizyon dizilerinde kendi dilini oluşturdu. Öyle ki, onlarca dizi arasından onun çektiğini, 'Evet, bu Ümmü Burhan'ın' diye seçebilirim artık.
Dizideki inandırıcılık katsayısını artıran en önemli faktör ise isimleri fazla duyulmamış ama rollerine son derece uygun oyuncuların tercih edilmiş olması...Can Nergis, Gülcan Aslan, Laçin Ceylan ve Erol Gedik dörtlüsüne dikkat... Önümüzdeki günlerin magazin sayfaları ve hafta sonu ekleri özellikle Can Nergis röportajlarıyla dolacak gibi.
Bu arada gençlere hem eşlik hem de 'rehberlik' eden Engin Şenkan ve Nur Sürer'in rafine oyunculuğunu övmeye ise gerek yok sanırım.
Özetle, ekranlar nitelikli bir dizi daha kazandı.
Ne mutlu, elimizde kandil, ekranda yazacak güzel şeyler arayan biz televizyon yazarlarına...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA