Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uzmanından uyarı

Sağlık dizilerindeki hatalar özellikle konunun uzmanlarını çileden çıkartıyor. TRT-1'de büyük beğeni ile izlenen Sen de Gitme dizisindeki bir hata da okurumuz Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Göz'ün dikkatinden kaçmamış:
"Dizinin 21.03.2011 tarihinde yayınlanan bölümünde hasta kadına AFRİKA UYKU HASTALIĞI teşhisi koyulması için hasta ve eşinden alınan anamnestik bilgi ve bunun için sorulan sorularda sanki hastalığın Afrika ülkelerine yolculuk yapanlarla girilen cinsel ilişki ile geçtiği işlendi. Oysa söz konusu hastalığın geçişi; sadece Afrika uyku hastalığı etkenini (Trypanasoma gambiensis) taşıyan çeçe sineklerinin (Glossina palpalis) sokması ile olmaktadır.
Söz konusu dizinin senaristlerinin bir hastalıkla ilgili bilgileri verirken veya onu işlerken en azından profesyonel bir yardım alarak doğru mesaj vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA