Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ebru sergisi gibi yarış

Vay, vay, vay....
Kıvanç Tatlıtuğ repliğinin dudaklarımdan dökülmesine neden olan, pazar sabahı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun TRT 1'deki canlı yayınıydı. Hele görüntüleri TRT HD'den izleyenler eminim Orhan Veli'ye özenip İstanbul şiirleri döktürmüştür.
Yahu benim yaşadığım İstanbul bu mu gerçekten? Yeşil parklar, Boğaz'ın maviliğiyle buluşuyor. Bisikletlilere Haliç'teki kanocular, kürekçiler eşlik ediyor. Benim trafiğinde boğuştuğum, gri betonlarından usandığım İstanbul bu olamaz... Havadan çekimler enfes... Zemin çekimlerinde pedallar, yüzlerce renk lalenin arasında çevriliyor. Spor yayını izlemiyorum da, sanki ebru sergisi geziyorum...
Belli ki bu çekimlerin provaları çokça yapılmış. Her şey dakika dakika planlanmış.
Bir koca alkış da Kadir Topbaş ve ekibine... Eğer İstanbul'u böylesine güzelleştirmeselerdi, kameralar neyi çekecekledi ki?
Geçen yıl da bu sütunlarda Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu çekimlerinin, milyar dolarlık turizm tanıtım kampanyasına denk bir etki yarattığını yazmıştım. Bu sefer kendilerini de aşmışlar. Al bu görüntüleri, fonuna da İstanbul Kanatlarımın Altında filminin müziğini döşe, ver dünya televizyonlarına Türkiye Tanıtım Filmi diye, İstanbul turiste doysun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA