Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Neredeydin sevgili RTÜK?

Son iki aydır radyoyu ne zaman açsam, altın çilek hapının 'faziletlerini' anlatan bir reklam ya da tanıtım dinliyordum. Firma temsilcisi yayın kabinine giriyor, canlı yayında dakikalar boyunca ürünün tanıtımını yapıyordu. Tanıtım neredeyse tüm radyolarda gün boyunca sürüyordu.
Firma yetkilisi, eczanelerde satılan fiyatın yarı parasına ürün 'pazarlıyordu'. Tanıtım sırasında ise en az 10 defa 'Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın onayından' söz ediyordu.
Bomba geçen hafta patladı. Önce aniden kalp krizi sonucu hayatını kaybeden bir kadının, kullandığı altın çilek hapı nedeniyle öldüğü iddia edildi. Daha sonra bizim gazetenin özel haber makinesi Abdurrahman Şimşek, yaptığı bir araştırma ile benzer hapların merdiven altı imalathanelerde sağlıksız bir şekilde üretildiğini, içinde kalp krizine yol açan kimyasal bir madde bulunduğunu ortaya çıkardı.
Ve pazar günü de gazetelerde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in "Bizim bakanlığımız bu ürüne herhangi bir onay vermedi. Ürün tamamen sahtedir" açıklamasını okuduk.
İşte benim tepemi attıran da bu oldu. Birincisi, aylardır bakanlığın ismi verilerek yapılan reklamlardan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın nasıl haberi olmaz? İkincisi, bu RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) ne iş yapar? Şimdi ben evde zehirli bir hap imal etsem, radyolara çıkıp aylarca tanıtımını yapsam, çuvalla para götürsem ama bu arada insanları da öldürsem, kimse peşime düşmeyecek mi? Radyolara çıkıp haftalarca "Benim ürünüm Sağlık Bakanlığı'ndan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan sertifikalı, hatta Milli Eğitim Bakanlığı okullarda beslenme saatlerinde kullanılması için öneriyor" filan diye işkembeden sallasam, kimse "Dur kardeşim, ne yapıyorsun? Getir bakalım şu sertifikaları, belgeleri" demeyecek mi? Bu memlekette insan hayatının ucuz olduğunu biliyordum da, artık 'para etmediğini' bu olayla öğrendim.
Bakanlıklar sadece 'bakarsa', RTÜK yalnızca dizilerdeki 'ahlaka aykırı' sahnelerin peşine düşerse, insanlığımızı 'merdiven altında' unutmaktan başka çaremiz kalmaz.
NOT: Pazar günü bu yazıyı yazdığım saatlerde Flash TV'de altın çilek reklamı dakikalar boyunca ekranda kaldı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA