Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Afet-i devran!

Okulların açılmasını 'afet' olarak gören başka bir ülke var mı bilmiyorum. Ama bize göre eğitim-öğretim yılının açılması afetlerin en büyüğüdür. Nereden mi biliyorum? Çünkü geçen pazartesi sabahı AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) alarmdaydı da o yüzden.
Hazırlıklar günler öncesinden başlamış, ilgililer uykusuz mesailerine 24 saat kala teyakkuz durumuna geçmişlerdi.
Peki ne oldu? Alınan önlemler sayesinde İstanbul trafiğinde beklenen kaos yaşanmadı. O gün tüm akşamüstü trafikteydim. Hem de okul servisleri ile şirket servislerinin aynı anda trafiğe çıktığı saatlerde Gayrettepe, Taksim, Beşiktaş hattında; yani İstanbul'un Bermuda Trafik Üçgeni'nde araç kullanmama rağmen öyle büyük bir sıkışıklık yaşamadım. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKOM rehberliğinde önlem almakla iyi mi etti? Sorunun akla gelen ilk cevabı 'Tabii ki' olacaktır. Ama madalyonun bir de öteki yüzü var. Madem 'önlem' almakla İstanbul'un trafik sorunu çözülüyor, öyleyse şehrin yarısının sahil kentlerinde tatilde olduğu yaz döneminde biz niye aynı trafik çilesini çektik? Neden tampon tampona saatlerce benzin tükettik? İstanbul'da trafik her gün afet... E öyleyse? Ders zilinden önce sorumluluk ziliyle uyansanıza...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA